Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalarda hızını arttıran İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yeniden aday adayı olmaya hazırlanıyor. İnegöl Belediye Meclisi ile Belediye Başkan yardımcılıklarında köklü bir değişiklik öngören Alper Taban’ın İnegöl’de bazı isimlerle ön görüşmeler yaptığı öğrenildi.

İnegöl’de muhalefet partilerinin birinde whatsapp grup yazışmalarında İnegöl Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü’nde çalışan Artvin kökenli bir personele Alper Taban’ın Belediye Başkan Yardımcılığı teklifi yaptığı iddiası ortaya atıldı.

Yine AK Parti Yönetim Kurulu’ndan bazı isimlerin Alper Taban’ın yönlendirmesiyle istifa ettirildiği ve yerel seçimlerde Başkan yardımcılığı ve Belediye Meclis üyeliği listelerinde aday koymayı istediği öne sürülüyor.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Rıdvan Kocaağa, Oğuzhan Uslu ve Eşref Yiğit’in ardından 6 olan başkan yardımcısı sayısı 3’e düşmüştü. Bu istifaların ardından daire müdürlüklerinin çoğu başkan yardımcılarından Fevzi Dülger’e bağlanırken, bazı müdürlüklerin takibini ise Belediye Başkanı Alper Taban üstlenmişti.

Yine Başkan Yardımcılarından Durmuş Aydın’ın Artvin Şavşat ilçesinden aday adayı olmak için istifa etmesi halinde İnegöl Belediyesi’nde ki başkan yardımcısı sayısı seçimlere kadar 2’ye düşmüş olacak.

Mart 2024’de Yeniden aday gösterilip seçilmesi halinde yapılacak yerel seçimlerde kadroyu yeni isimlerle güçlendirecek olan Başkan Taban’ın özellikle genç isimlere yöneldiği konuşuluyor.

Editör: Nevzat KAHVECİ