Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) çeyrek final maçı öncesinde Türk taraftarlar, Berlin’in merkezindeki Breitscheidplatz Meydanı’nda toplandı.

Berlin polisi, Türk taraftarların toplanacağı meydana çıkan yolları trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Burada toplanan yaklaşık 50 bin Türk taraftar, marşlar ve şarkılar eşliğinde çeyrek final maçının oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadyumu’na doğru topluca yürüyüşe geçti. Berlin sokakları, milli takım formaları giyen ve Türk bayrakları dalgalandıran taraftarlarla bir anda kırmızı-beyaz renklere boyandı.

Yürüyüş sırasında taraftar konvoyuna mehteran takımı da katıldı. Taraftarlar, güzergah boyunca şarkılar söyleyip Türkiye tezahüratları yaptı ve mehter marşlarına eşlik etti. Yaklaşık 50 bin kişinin yer aldığı bu konvoya Berlin polisi de güvenlik önlemleri alarak eşlik etti.

GÖZALTI KARARI

Alman polisi, bazı Türk taraftarlarını gözaltına aldı.

BERLİN POLİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Berlin Polis Departmanı'ndan yapılan açıkalamada; "Türk taraftar yürüyüşü, devam eden siyasi mesajlar nedeniyle durduruldu. Taraftar otobüsü dışarı çıkarıldı ve taraftar yürüyüşü sonlandırıldı. Türk taraftarların maç için biletleri varsa anonslar ile birlikte bireysel olarak stadyuma gitmeleri istendi." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: MYNET