Bursa'dan Alaska'ya bisikletle dünya turuna çıkan Soydan Karasinan, 1 yıldır geri dönmedi. Endişeli anne Nevriye Güvenç, oğlunun başına bir şey gelmesinden korkuyor. Interpol'e başvuruda bulunan aile, Soydan Karasinan'ın akıbetini merak ediyor.

Bursa'da geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ailesiyle vedalaşıp bisikletiyle Alaska'ya gitmek için yola çıkan Soydan Karasinan (50), 1 yıldır evine dönmedi. Bu durum üzerine gözü yaşlı anne Nevriye Güvenç, Interpol'e başvurarak oğlunun güvenliğinden endişe duyduğunu belirtti.

Olay, 5 Mayıs tarihinde yaşandı. Daha önce Türkiye'deki çeşitli illere bisikletiyle seyahat eden Karasinan, ilerleyen yaşına rağmen Alaska'yı görmek istediğini ailesine ifade etti. Ailesiyle vedalaştıktan sonra Bursa'dan Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletine doğru bisikletiyle yola çıktı. Yolda geçirdiği bir ay boyunca ailesiyle telefon görüşmesi yapan Soydan Karasinan, son konuşmasında annesi Nevriye Güvenç'e, "Anne, internetim bitiyor, Alaska'ya varmak üzereyim. Oraya varınca internetimi güncelleyeceğim, sonra yine konuşuruz" dedi.

Ancak o günden beri Soydan Karasinan'dan haber alamayan Nevriye Güvenç, durumu polis ekiplerine bildirdi. Gözü yaşlı anne, "Oğlum dağları, tepeleri bisikletiyle gezmeyi çok seviyordu. Hiçbir zaman toplu taşıma araçlarına binmezdi. Uçağa bile binmezdi. Bir yere giderken 'Siz gidin, ben bisikletle bir ay sonra da olsa gelirim' derdi. Yolda arkadaşlarıyla beraber gezmeyi çok severdi. Romanya'da rahmetli babası vardı, onu görmeye bisikletle gidiyordu. En son bana 'Yaşım 50 oldu, son olarak Alaska'yı göreceğim' dedi. Yola çıktıktan sonra bir daha görüşemedik. Yola çıkarken biraz dargındı, beni evine çağırdı, görüşmek istedi. Ben gidemedim, gitseydim onu ikna ederdim. Bana dargın olarak yola çıktı. Sara hastasıydı, ilaçlarını kullanıyordu. Gezmeyi ve hayatın tadını çıkarmayı çok seviyordu. Bir yere gidip otursun, etrafa bakınca içi açılırdı. Evde tutamazdık onu, Türkiye'nin her yerini bisikletiyle gezmeye gidiyordu. Ona toplu taşıma kartı verirdim, hiçbir zaman toplu taşıma kullanmazdı. Ben otobüsle giderken o bisikletiyle gelirdi. En son 'Ben gidiyorum Allah'a ısmarladık' dedi. Kendisine bir rota oluşturdu ve bizlere de bu rotayı verdi. 'Beni buradan takip edersiniz' dedi. Oğlumun başına bir şey gelmiş olabilir ya da nüfus kağıdını, pasaportunu çalmışlar veya vizesi bitmiştir. Kaldı oğlum oralarda." şeklinde konuştu.

Nevriye Güvenç'in endişeli bekleyişi sürerken, aile Soydan Karasinan'ın akıbetini öğrenmek için yetkililerin yardımına başvurdu. Interpol'e yapılan başvurunun ardından Soydan Karasinan'ın bulunması için çalışmalar başlatıldı.

Editör: Berfe KURT