Türkiye'nin en uzun soluklu uluslararası festivali olan 61. Uluslararası Bursa Festivali, ünlü sanatçı Karsu'nun konseriyle başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve ATIŞ Şirketler Grubu'nun ana sponsorluğunda düzenlenen 61. Uluslararası Bursa Festivali muhteşem bir konserle başladı. ünlü söz yazarı ve piyanist Karsu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Uludağ Premium sponsorluğunda.

AW935379_04

Konser öncesi izleyicilere seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Temmuz'a kadar devam edecek olan Uluslararası Bursa Festivali'ne katılan herkese teşekkür etti. Meksika'nın birinciliği ile sonuçlanan 35. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın Bursa'nın 17 ilçesine 5 gün boyunca kültür şöleni yaşattığını dile getirdi. Başkan Aktaş, "61 yıldır bu kervanda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri en başından beri destekleyen belediye başkanlarımıza, vakıf başkanlarımıza ve sponsorlarımıza çok şey borçluyuz. Güzel şehrimiz Bursa bir başka güzel şehrimiz. ülkemizin en canlı şehirlerinden biri olan, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla daha da değer kazanıyor.Bu değeri ve tüm değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz."

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Etkeser, 35. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın ardından 61. Uluslararası Bursa Festivali'nde Bursalıları bir araya getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Etkeser, 61 yıldır bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve tüm Bursa halkına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve BKSTV Başkanı Etkeser, festivalin ana sponsoru ATIŞ Şirketler Grubu'nun yanı sıra Uludağ Premium, Durmazlar, Türk Hava Yolları, Oyak Renault, Harput Holding, Özhan Marketler Zinciri, Doruk Hastaneleri temsilcilerine teşekkür plaketlerini takdim etti. , Şahinkaya, Osmangazi Göz, Çay Taze, Hitachi, Nev Sağlık Grubu, Keskinoğlu, 22. Yüzyıl Okulları, Opel Neskar, İskender, Referans Grup, Kardelen, Hayat Hastanesi, Eklektik, Advert House ve ADR Güvenlik şirketlerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Konuşmaların ardından şefliğini Naci Özgöç'ün yaptığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne aldı. İlk saz eseriyle seyirciyi karşılayan orkestranın ardından ikinci eseriyle ünlü sanatçı Karsu da aralarına katıldı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde dünyanın en önemli organizasyonlarında sahne alan, İngiliz Kraliyet Ailesi ve birçok devlet başkanına konserler veren Karsu, son yıllarda ülkemizin en önemli temsilcileri. Orkestranın müziğiyle İlhan Şeşen'in bestelediği "Eller Gibiyim" şarkısını seslendirdi. Ardından piyanonun başında yerini alan Karsu, Türkçe ve uluslararası çeşitli şarkıları Bursalı sanatseverlerin beğenisine sundu.

AW935379_01

Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olma özelliğini taşıyan Uluslararası Bursa Festivali, her yıl olduğu gibi Bursalı sanatseverleri müzik dolu yaz geceleri ile buluşturacak. 16 Temmuz'da dünyaca ünlü Gürcü dans grubu Sukhishvili, 17 Temmuz'da efsane isimler sahne alacak. Bursa Festivali için Türkiye'nin ünlü seslerinden Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu ve Arif Susam aynı sahnede buluşacak.

Bursa Açık Hava Tiyatrosu, 12 gün boyunca Edis, Özcan Deniz, Muazzez Ersoy, Madrigal Group, Shantel, Azerbaycanlı şarkıcı Alim Qasimov, Hüsnü Şenlendirici, Dilek Türkan ve Yıldız Tilbe'nin performanslarıyla muhteşem festival gecelerine ev sahipliği yapacak. Ayrıca Okan Bayülgen'in başrolünde yer aldığı "Richard" adlı tiyatro oyunu da Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

Editör: Berfe KURT