Bursa'da suç geçmişi bulunan bir hırsızlık şüphelisi, gece yarısına yaklaşan saatlerde çaldığı araçla gözden kayboldu. Bursa polisi, ihbar üzerine olayı çözmek için güvenlik kameralarını inceledi ve suçluğunu saklamaya çalışan şüphelinin burnundan teşhis edildi.

AW060758_01

Olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesinin Teleferik Mahallesi'nde meydana geldi. Araç sahibi İzzettin G., park halindeki aracını hedef alan hırsızlık şüphelisi, çevresinin sakin olduğunu anladığında yüzünü gizlemek için ceketinin kapüşonunu kullanmaya başladı. Ancak, bu çabalar sonuç vermedi ve şüphelinin burnu kameralara yakalandı. Ardından, hızla olay yerinden kaçtı.

AW060758_02

Sabah uyandığında aracını bulamayan sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği işbirliğiyle güvenlik kameralarını inceledi. Şüphelinin burnundan teşhis edilmesi, onlarca güvenlik kameranın incelenmesi sonucu suçluğunu ortaya çıkardı. İzzettin G.'nin daha önce 26 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirlendi ve emniyet birimleri tarafından adım adım izlendi. Sonunda polis ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla yakalandı.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AW060758_03

AW060758_05

AW060758_06

Editör: Berfe KURT