Büyük Beyaz Köpekbalıkları genelde havada asılı kalabiliyorken, bu türün bazı üyeleri bunu yapma yeteneğine sahip değil. Peki bunun önemi var mı? Yani havada asılı kalmak bir Büyük Beyaz için ne ifade ediyor? 

Büyük beyaz köpekbalıkları güçlü ve zayıf yanları ile farklı tutumlar, eğilimler ve tercihler ile benzersiz kişiliklere sahiptir. Bu yönleriyle insanlara da benzerler. Bazıları, fok balığı gibi yemeyi sevdikleri şeyleri avlarken havaya sıçrayıp üzerine atlamayı tercih eder, bunu yapan çok azınlık bir kısım çünkü bu akrobatik şov ciddi bir yetenek istiyor.

Beyaz köpekbalıklarının avlanma yöntemi yaşadıkları bölgelere göre değişim gösterir, tıpkı farklı bölgelerde yaşayan insanların farklı kültürlere sahip olması gibi. Kimisi suyun altında avını kıstırıp yakalamayı tercih eder kimi de sıçramayı. Bu kendilerine özgü avlanma taktikleri sosyal kültürleri ile bağlantılıdır. 

Güney Afrika’daki büyük beyaz köpekbalıkları bu sıçrama becerilerini avlarında kullanırken, Yeni Zelanda’daki beyaz köpekbalıkları ise daha çok sualtı avcılık tekniklerini tercih ederler. Bilim insanları bunun neye göre değiştiğini ve bunun dışında farklı yöntemler uygulayıp uygulamadıklarını araştırmaya devam ediyor. 

Derin okyanuslardaki yaşamla ilgili bildiklerimiz henüz çok kısıtlı, tıpkı uzay gibi. Şüphesiz hala keşfedilmeyi bekleyen çok fazla canlı ve canlı davranışı var…

Kaynak: Haber merkezi