Ünlü müzisyen Cengiz Kurtoğlu, İstanbul'da bir doğum günü partisinde mekanın işletmecisine hakaret ettiği ve yaraladığı iddiasıyla yargılandı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Kurtoğlu'nun avukatı, müvekkilinin kasıtlı bir suç işlemediğini ve olayın karşılıklı hakaret ve tartışma sonucu meydana geldiğini belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık Kurtoğlu'nu 'basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama' suçundan bin 500 lira ve 'hakaret' suçundan bin 160 lira olmak üzere toplam 2 bin 660 lira adli para cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, Kurtoğlu hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanığa, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlememesi şartıyla hüküm düşecek.

Olay, ünlü şarkıcı Cengiz Kurtoğlu'nun oyuncu Tolga Yüce'nin doğum günü partisinde işletmeci Mustafa Can ile yaşanan bir tartışmanın ardından gelişmişti. İddialara göre, Cengiz Kurtoğlu, Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa Can'a yumruk atmıştı. Bu olayın ardından işletmeci Mustafa Can, Cengiz Kurtoğlu hakkında 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçlarından dava açmıştı.

Sanık Cengiz Kurtoğlu ise daha önceki duruşmada, olayın karşılıklı bağrışmalardan ibaret olduğunu ve herhangi bir kötü söz söylemediğini, fiziksel temasın olmadığını savunarak suçlamaları reddetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın doğum günü partisinde meydana geldiği ve sanık ile mağdur arasında Orhan Gencebay'a yönelik hakaretlerin tartışmaya yol açtığı belirtilmişti. İddianamede, sanığın 'basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.

Editör: Berfe KURT