• Keten tohumu ve çörekotu karışımı faydaları nelerdir?

Keten tohumu sağlıklı yağlardan zengin bir tohumdur.  Antioksidanlarca ve liflerce zengindir. Ayrıca bitki bazlı beslenenler için bitkisel protein içeriği vardır. Çörekotu da kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.  Antioksidan içeriği zengin olduğu için kanser karşıtıdır. Çörekotu ve keten tohumu besin ögeleri açısından da zengindir. Bu nedenle birlikte veya ayrı ayrı tüketilebilirler. Tüketim dozları kişiye göre değişmektedir.

Keten tohumu ve çörekotu karışımı faydaları hakkında detaylı bir blog yazımız ise sitemizdeki önceki yazılarımızda mevcut. Oradan detaylıca okuyabilirsiniz.

  • Makarna mı daha kalorili pilav mı?

Pilav mı makarna mı daha kalorili olarak kıyaslayacak olursak aynı gramajdaki kalorileri şöyledir:

100 gram sade makarna kalorisi 100 kalori, 100 gram pilav kalorisi ise 111 kaloridir. Makarna mı daha kalorili pilav mı sorusuna hemen hemen aynılardır diyebiliriz, tabii ki pişirme sırasındaki yağ miktarları, sos içerikleri kalori durumlarını ekstra değiştirmektedir.

  • 3000 kalorilik sporcu diyeti örneği nasıl olmalıdır?

Sporcu diyeti de tüm diğer diyetler gibi kişiye özel hazırlanmalıdır. Kalorinin yanı sıra karbonhidrat, protein ve yağ oranları sporcunun branşına göre değişmektedir. Antrenman öncesi beslenme, antrenman sonrası beslenme, sıvı tüketimi gibi birçok detay önemlidir.  3000 kalorilik sporcu diyeti şeklinde örnek diyet vermek doğru bir yönlendirme olmayacaktır.

  • Hipoglisemi diyeti ile kilo verenler var mıdır?

Hipoglisemi kan şekerinin düşük olması durumudur.  Hipogliseminin genel belirtileri baş dönmesi, el ve ayaklarda titreme, aşırı acıkma hissi, soğuk terleme olmaktadır. Özellikle uzun süre aç kalmak hipogliseminin yaşanma riskini arttırmaktadır. Bu nedenle hipoglisemi hastaları sık öğünler yapmalıdırlar. Hipoglisemi diyeti ile kilo verenler de mevcuttur. Özellikle yüksek kilolar hipoglisemi hastalarının günlük yaşantısını zorlaştırabilir. Bu sebeple bu danışanlarımıza hipoglisemiye uygun zayıflama diyeti menüleri hazırlamaktayız. Hipoglisemi tanısı varsa mutlaka diyetisyen eşliğinde beslenme programı oluşturmanızı tavsiye ederiz.

  • Diyette ayva tatlısı yenir mi?

Özellikle zayıflama diyetinde diyette ayva tatlısı yenir mi, diyette hangi tatlılar yenir gibi sorular sıkça sorulmaktadır. Öncelikle zayıflama sürecinde beyaz şekerli besinleri minimuma indirmek gerekmektedir. Bu nedenle beyaz şekerli tatlılar yerine meyveli beyaz şekersiz alternatifler denemenizi tavsiye ederiz. Örnek şekersiz tatlılar için fit tariflerim bölümümüzü inceleyebilirsiniz.

  • 1 günde göbek eriten detoks var mıdır?

1 günde göbek eriten detoks, 1 haftada 5 kg verdiren detoks gibi tarifler gerçekçi değildirler. Gün boyu aç kalıp içecek içtiğinizde kaybedeceğiniz tek şey vücut suyudur. Beslenmeniz değişmediği ve size uygun düzenlenmediği sürece yağ yakamazsınız.

  • 1 haftada bacak inceltme diyeti nasıl yapılır?

1 haftada bacak inceltme diyeti, 1 günde bacak inceltme diyeti gibi başlıklar gerçekçi değildirler. Bacak inceltme istediğinizde günlük hareketi ihmal etmemelisiniz. Size uygun beslenme programı ve egzersiz programı ile yağ yakarak bacak bölgenizdeki incelmeleri destekleyebilirsiniz.

  • Şınav ne kadar kalori yakar? 20 şınav kaç kalori yakar?

Şınav kalori yakımı açısından faydalı bir egzersizdir. Kişinin durumuna, kilosuna göre yakılan kalori değişmektedir. 20 şınav çekmek, kalori olarak süre bakımından 1 dakikada yaklaşık 6-8 kalori yakmanızı sağlar. Yani 20 dakikalık şınav egzersizi yaklaşık 160 kalori yakmanızı sağlar. Özellikle sırt ve bel kaslarını çalıştırması ınav faydaları arasındadır. Herhangi bir sağlık problemi olan kişiler kontrollü şınav çekmelidir.

  • Bol kalorili kahvaltı yapmak doğru olur mu?

Günlük alınması gereken enerji kişiye göre değişmektedir. Bol kalorili kahvaltı yapmak enerji ihtiyacı fazla biri için normal olabilir, ancak fazla kalorili, yağlı öğünler kilo almaya da neden olabilir. Kilo vermek istiyorsanız bol kalorili kahvaltı yerine daha hafif bir kahvaltı tercih edin. Kilo almak istiyorsanız ise bol kalorili kahvaltı oldukça etkili olcaktır.

  • Brokoli detoksu nasıl yapılır?

Brokoli bol lifli, antioksidan deposu olan ve vitamin mineral içeriği yüksek olan bir sebzedir. Brokoli detoksu, kabak detoksu gibi tek başına bir besin odaklı diyetler uzun süre uygulandığında vücuttan su ve kas kaybettirir. Bu nedenle brokoli detoksu gibi diyetler yapılırken çok dikkat edilmeli, detoks gerekiyorsa detoksun türü ve içeriği diyetisyen eşliğinde kişiye özel belirlenmelidir. Bu tip bir beslenmede ise tek besine odaklanmak yerine dengeli bir detoks programı oluşturulmalıdır.

  • Diyette kavurga yenir mi?

Diyette kavurga yenir mi veya diyette herhangi bir besin yenir mi sorusu tamamen yediğiniz miktara göre değişmektedir. 100 gram kavurga yaklaşık 400 kaloridir.  Kişiye göre değişmekle birlikte 20-30 gram diyette tüketebileceğiniz miktardır.

  • Candida diyetinde hangi ekmek yenir?

Candida diyeti egzama ve vajinal enfeksiyon gibi durumlar için önerilmekte olan bir diyettir. Candida diyeti kesin bir çözüm olmamakla beraber bir tedavi seçeneği olarak görülmektedir. Candida diyetinde rafine şeker, gluten, alkol, bazı süt ürünleri ve zararlı katkı maddeleri tüketilmemektedir. Candida diyetinde hangi ekmek yenir diye soranlar için glutensiz ekmekler ideal olacaktır.

  • 1 haftada kalça küçültme diyeti var mı?

1 haftada kalça küçültme, 1 haftada bacak inceltme diyeti gibi diyetler mümkün değildir. Düzenli egzersiz ve size uygun planlanan diyet menüsü ile bölgesel incelmeyi sağlayabilirsiniz.

  • 16 yaş sağlıklı beslenme programı nasıl olmalıdır?

16 yaş sağlıklı beslenme programı için boy, kilo, cinsiyet, kan değerleri gibi değerler ile çocuklarda boy ve kilo oranı diyet planlarken çok önemlidir. Genel olarak 16 yaşında büyüme ve gelişme çağındaki bir çocuğun gün içinde 1 adet yumurta, 4-5 porsiyon meyve ve sebze, 1 avuç kadar kuruyemiş, 3-4 porsiyon süt ve süt ürünleri, 1-2 porsiyon et grubu tüketmesi ideal olacaktır. Abur cuburdan uzak, gün içinde fiziksel olarak aktif olarak ve su tüketimine dikkat ederek 16 yaş sağlıklı beslenme programı oluşturulabilir.

  • Günde 600 kalori almak zayıflatır mı?

Günde 600 kalori almak birçok yetişkin kişi için yeterli bir günlük enerji değildir. Kilo vermek için metabolizma hızınızın altında kalori almak bir süre sonra kilo vermenizin zorlaşmasına ve kas kaybına yol açabilir. Ayrıca günde 600 kalori almak ileride iştah hormonlarını olumsuz etkileyebilir ve verilen kiloların geri alınmasına neden olabilir. Günde kaç kalori almanız gerektiği size özel olarak diyetisyeniniz eşliğinde karar verilmelidir.

  • ramantin mandalina özellikleri nelerdir?

Gramantin mandalina özelliklerine baktığımızda çekirdekli ve kokulu olduğunu görmekteyiz. Tüm mandalinalar gibi C vitamini yüksek lezzetli bir mandalina çeşididir.

  • Fırında elma tatlısı diyet menüsünde tüketilebilir mi?

Fırında elma tatlısı diyet menüsüne eklenecekse az şekerli alternatif olarak hazırlanıp tüketilebilir. Piştikten sonra az balla veya pekmezle tatlandırılabilir. Tarçın, ceviz ile tatlınızı lezzetlendirilebilir.

  • Göbek ve basen eriten detoks var mı?

Göbek ve basen eriten detoks gibi diyetler gerçekçi değildir. Diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenip egzersiz yaparak ancak göbek ve basen eriten detoks yerine kalıcı ve sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Bu detokslar kısa vadede su kaybına ve uzun sürede kas kaybına yol açabilir. Yağ kaybı için sağlıklı bir yol izlemelisiniz.

  • Kelle suyu kilo aldırır mı?

Hiç bir besin tek başına kilo aldırıp verdirmez. Diyet bir bütündür. Kelle suyu tek başına kilo aldırmaz. Genel beslenme durumunuz, tüketim miktarınız ve tüketim sıklığınız önemlidir.

  • 1 ayda kaç kilo verebilirim?

Kilo verme kişiden kişiye göre değişebilen bir durumdur. Kadınlar için bir ayda 2-4 kg kaybı hedeflenebilir.  Erkekler için ise 4-6 kg kaybı hedeflenebilir. Dünya Sağlık Örgütüne göre haftada 0.5-1 kg arası kilo kaybı normaldir. Diyete uyum, kronik hastalıklar, egzersiz gibi detaylar da kilo kaybı için önemli etkenlerdir. Bu süreçte en önemlisi kişiye göre ilerlemek, diyetisyen eşliğinde bir zayıflama programına başlamaktır.

Kaynak: Haber Merkezi