Geçtiğimiz Ağustos ayında yönetim olarak Bölgesel Amatör Lige ekonomik nedenlerle çıkmama kararı alan Doğugücü yönetimi, bugün yaptığı resmi açıklama ile BAL liginde mücadele edeceğini duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi; 

''2024/2025 Sezonunda  Doğugücü Futbol A Takımı Bölgesel Amatör Lig’te mücadele edecektir. 

05.09.2024 Tarihinde   Yönetim Kurulumuzun Aldığı Karar Neticesinde Takımımız Bölgesel Amatör Lig’te mücadele edecektir.

09.09.2024 tarihinden itibaren Teknik Ekibimiz ve A Takımımız Tesislerimizde Antremanlara başlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Doğugücü yönetimi tarafından 19 Ağustos'ta yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;
"Doğugücü Futbol Kulübü Yönetim Kurulu olarak içinde bulunduğumuz dönemde;

Futbolcu maliyetlerinde yaşanan artışlar, takım için gerekli harcama kalemlerinde yaşanan maliyet artışları, herhangi bir federasyon gelirinin olmaması, 
Takımımıza  destek veren sponsorlarımızın da ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı desteklerinde yaşanan eksilmeler ve 
bütün özverili çalışmalara rağmen bu gibi harcama kalemlerini yerine getirebilecek durumda olmaması gibi temel ekonomik sıkıntılar nedeniyle,  Doğugücü Futbol  Kulübünün 2014/2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lige katılmama kararı alınmıştır.

Bununla birlikte  tamamıyla Doğugücü Futbol Akademisine yönelmemiz gereği değerlendirildiğinde 2024/2025 sezonunda bütün kaynaklarımızı geleceğimiz olan alt yapımız için kullanacağız.

Basın ve Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak: bülten