Türkiye’de Instagram'a yönelik erişim engeli dikkat çekerken, konuyla ilgili açıklamalar merakla takip ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yapmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Alanya - Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tüneli'nde düzenlediği basın toplantısında Instagram'a erişim engeliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

Bakan Uraloğlu, Instagram'a erişim engeli konusunda "Kanuna uydukları anda Instagram erişime açılır, engel kalkacak. Kendilerini uyardık karşılık bulmadı" diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama burası bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara net olarak uymasını istiyoruz."

Kaynak: ekonomim.com