Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen vatandaşlar için Schengen vizesi alma sürecinde, beklenmedik bir nedenle karşılaşılan zorluklar gündeme gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda ortaya çıkan bir olay, banka transferlerinde kullanılan açıklama kısmına yazılan espri veya şaka içerikli ifadelerin vize başvurularında olumsuz etkilere yol açabileceğini gösterdi.

3 6690Fce79858C

Bir vatandaşın Schengen vizesi başvurusu sırasında sunması gereken belgeler arasında yer alan banka hesap dökümünde, arkadaşına yaptığı para transferinde yer alan "şaka olsun diye" "Gecelik ücret" gibi ifadeler, başvurunun reddedilmesine sebep oldu. Avrupa Birliği ülkelerine seyahat eden ve bu seyahatlerini düzenli olarak gerçekleştiren vatandaş, vize başvurusunda herhangi bir problem yaşamamasına rağmen, bu kez evraklarının detaylı bir incelemeye tabi tutulduğunu ve sonuç olarak vizesinin reddedildiğini öğrendi.

1 6690Fcee28Eb0

Uzmanlar, vize başvurusu sürecinde sunulan belgelerin her bir detayının titizlikle incelendiğini ve bu tür espri veya yanıltıcı ifadelerin, güvenilirlik ve niyet konularında şüpheler yaratabileceğini belirtiyor. Schengen vizesi başvurusunda bulunan vatandaşların, banka hesap dökümleri ve diğer finansal belgelerde açıklama kısmına dikkat etmeleri gerektiği, aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabileceklerinin altı çiziliyor.

Kaynak: HALK TV