Bursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Hamzabey mahallesinde meydana gelen olayda babasını, ablasını ve kendini yaralayan, sağlık ekiplerini rehin alan madde bağımlısı adliyeye sevk edildi.
Olay Cumartesi günü 06.30 sıralarında İnegöl'ün Hamzabey mahallesinde bir evde meydana geldi. İddiaya göre madde bağımlısı Metin Y.(41), evde uykuda olan babası Sadettin Y.(69)'yi uyandırıp taşla darp etmeye başladı. O sırada diğer odada uyuyan ablası Kadriye A.(49), uyanarak odaya gitti ve engel olmaya çalıştı. Babasını defalarca darp edip ağır yaralayan şahsın, dinlendiği sırada ablası 112'yi aradı. Olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Eve giren ambulansta görevli sağlık ekibi Vahit B., Taşkın E. Ve Tuğba E., yaralı adama müdahale etmeye başladılar. 
SAĞLIK EKİPLERİNİ REHİN ALDI
Saldırgan bu kezde sağlık ekiplerine bıçakla saldırmaya başladı. Sağlık ekipleri, odanın kapısını kapayarak saldırganı püskürtmeye çalıştı. O sırada saldırgan elindeki bıçakla, ablasını da elinden yaraladı. Yaşanan arbedede saldırgan da elindeki bıçakla, kendini yaraladı. Olay yerine gelen Jandarma komutanlığı ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdi.
Yaralı saldırgan, babası ve ablası Ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine sevk edildiler. Vücudunda ki kemiklerde kırıklar oluşan baba, yoğun bakıma alınırken, elinden yaralanan abla tedavinin ardından taburcu edildi.
SALDIRGAN SEVK EDİLDİ
Olayda kendini elinden yaralayan saldırgan ise, Jandarma komutanlığı ekiplerinin nezaretinde Ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.
Tedavinin ardından ifadesinde yaşanan olayı hatırlamadığını söyleyen Metin Y., sorgulamanın ardından Adliyeye sevk edildi.

İbrahim Uslu

Editör: Berfe KURT