Instagram akış yenilenemedi sorunu, uygulamayı sağlıklı olarak kullanabilmemizi engeller. Keşfet, profil, ve hareketler alanı yüklenemez. Örnek vermek gerekirse instagramda ana sayfa, profil ve keşfet alanlarını açmak istediğimiz zaman başarılı olamayız ve karşımıza akış yenilenemedi uyarısı çıkar.

Instagram akış yenilenemedi hatası, kullanıcıların en çok karşılaşmış oldukları hatalardan biridir. Uygulamayı açtığınız zaman ekrana uyarı olarak çıkan sorun, bir çok farklı nedenden kaynaklanmış olabilir. Bu can sıkıcı durumu düzeltmek için uygulanabilecek bazı çözüm yolları bulunuyor. Bunları deneyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Peki, sıklıkla karşılaşmış olduğumuz bu sorunun nedenleri nelerdir? Bu sorunu çözmek için neler yapabiliriz?

Instagram akışını yenilemek için herhangi bir düğme yoktur, fakat telefon ekranından parmağınızı aşağı çekip bırakabilirsiniz. “ Akış yenilenemedi ” hatasını görürseniz, çözüm için aşağıdaki bilgilendirmeleri okuyun.

Instagram akış yenilenemedi hatası ile neden karşılaşırız?

Instagram akış yenilenemedi hatası ile karşılaşmamızın bir çok farklı nedeni olabilir. Her ne kadar bu sorunun kullanıcı kaynaklı olarak ortaya çıksa da, Instagram kaynaklı olarak da bu hata ile karşılaşabiliyoruz.

Instagram kaynaklı sorunlar

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından olan Instagram, bazı durumlarda akış yenilemedi hatası veriyor. Kullanıcılar uygulamayı açtıkları zaman bu sorun ile karşılaştığını belirtiyor. Uygulamaya girmede sorun yaşayanlar bu sorunu nasıl çözeceklerini merak ediyor.

Instagram akış yenilemedi hatası Android ve iOS cihazlarda karşımıza çıkabiliyor. Bazen bu hata Instagram kaynaklı olabiliyor. Bazen kullanıcılar Instagram uygulamasına erişim problemi yaşayabiliyor. Uygulama güncellemeleri, sunucuya bağlanamama durumlarında bu hata ile karşılaşanların sayısı da artıyor. Eğer hesabınızda akış yenilenmiyorsa, bir arkadaşınıza onda da aynı sorunun olup olmadığını sorabilirsiniz.

Arkadaşlarınızda da aynı sorun varsa, bu hatanın Instagram kaynaklı olduğu anlaşılabilir. Ancak aynı WiFi ağına bağlı olmadığınız bir arkadaşınıza sormalısınız. Eğer aynı WiFi ağına bağlı birine sorarsanız ve sorun internet kaynaklı ise sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeniz zorlaşacaktır.

İnternet bağlantısı veya telefon kaynaklı sorunlar

Instagram akış yenilemedi hatası ile karşılaşıyorsanız, ilk kontrol etmeniz gereken şey, internet bağlantınız olmalıdır. İnternet bağlantısı ile çalışan bir uygulama olduğundan dolayı Instagram akışının yenilenebilmesi için, telefonun internete bağlı olması gereklidir.

Bu nedenle akış yenilemedi hatası ile karşılaştığınız zaman ilk olarak internet bağlantınızı kontrol etmelisiniz. Eğer WiFi ağına bağlı iseniz, kapatıp mobil veri ile bağlanmayı deneyebilirsiniz. Eğer Instagram hesabına sıkıntısız bir şekilde bağlanırsa WiFi bağlantınızda bir sorun olabilir. Veya tam tersi olarak mobil veri ile sorun yaşıyorsanız WiFi ağına bağlanarak deneyebilirsiniz.

Bağlantı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmek için, bir internet tarayıcısı açarak açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer tarayıcı açılmıyorsa telefonunuz internet ağına bağlı olmadığından Instagram akış yenilenemedi hatası ile karşılaşıyorsunuz demektir. Ayrıca düşük internet bağlantısı varsa da bu sorunla karşılaşabilirsiniz. WiFi bağlantısı ile deneme yaparak hesaba giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
Cep telefonunuzun internet bağlantısının olduğundan emin olun. “Telefon WiFi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” sorunu ile karşılaşıyor olabilirsiniz.

Instagram akış yenilenemedi hatası çözüm yolları

Instagram akış yenilemedi hatasının bir çok farklı nedeni vardır. Hatayı çözmek için bu nedenler üzerine yoğunlaşmak gerekir.

Hatanın neden kaynaklandığını bulmaya çalışın

Sorunu çözmek için ilk olarak hatanın neden kaynaklandığını bulmaya çalışın. Instagram akış yenilenemedi hatasının internet bağlantısından mı, yoksa Instagram uygulamasından mı kaynaklandığını bulmaya çalışın. Eğer sorun Instagram kaynaklı ise sorunun giderilmesini beklemelisiniz.

Eğer sorun Instagram kaynaklı değilde, internet bağlantısı veya telefon kaynaklı ise sorunu çözmek için iş başına geçmelisiniz. Hatayı çözüme kavuşturmak için denemeniz gereken bir kaç şey var demektir.

İnternet bağlantısını kontrol edin

Genellikle bu hatanın karşınıza çıkma nedeni internet bağlantınızın kesilmesidir. Akış yenilenemedi hatası ile karşılaştığınız zaman ilk kontrol etmeniz gereken şey internet bağlantınızdır.

Telefonunuzun WiFi veya mobil veriye bağlı olup olmadığını kontrol edin. Zayıf ağ bağlantısı durumunda yine hata karşınıza çıkabilir. Bunun için bir internet tarayıcısı açarak yavaş veya hızlı ağ bağlantınızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Mobil veri ve Wi-Fi arasında geçiş yaparak Instagram uygulamasına tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Instagram uygulamasından çıkış yapıp tekrar giriş yapın

Instagram hesabından çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yaparak, hatanın düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Instagram uygulamasını yeniden yükleyin veya güncelleyin

Instagram uygulamasını cep telefonunuzdan kaldırıp, uygulamayı tekrar yükleyerek sorunun çözülüp çözülmediğine bakabilirsiniz. Ayrıca Instagram uygulaması güncel değilse güncellemelisiniz.

Telefonunuzu yeniden başlatın

Bir çok sorununun çözümü için kapatma ve yeniden başlatma yöntemini kullanırız. Telefonunuzu kapatıp yeniden başlatarak sorunun düzelip düzelmediğine bakabilirsiniz.

Herkeste bu işlem işe yaramayabilir ancak denemekte fayda var.

Tüm bu yöntemleri denemenize rağmen sorun hala devam ediyorsa, Instagram hesabınıza bir tarayıcı ile giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ