İnegöl'e bağlı İsaören köyünde eğitim gören 5. sınıf öğrencileri, dönem içinde gördükleri dersleri, ilçe gezisi ile gerçek hayatta da yaşadı.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ersin Bayav, yıl içerisinde derslerde anlattığı konuların bir kısmını öğrencilere, ilçede tarihi ve turistik mekanları gezdirerek anlattı. Öğretmen Ersin Bayav, İnegöl’deki Taşımalı Eğitim Merkezlerinden biri olan İsaören İlk ve ortaokulunun 5. sınıfında eğitim gören 33 öğrenciyi, karne günü olan geçtiğimiz Cuma günü alarak, İnegöl’deki tarihi mekanları gezdirdi.
Özdilek Alış Veriş Merkezinde eğlenme fırsatı da yakalayan çocukların, büyük bir kısmı ilçedeki tarihi mekanları da gördü. Kent Müzesi'nde ilçenin geçmişi ile alakalı objeleri gören çocuklar, İshak Paşa Külliyesi'nde de ilçenin tarihi hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.
Öğrencilerin gezisi sırasında, neşeli çocukları gören vatandaşlar da, onlara çeşitli armağanlar alarak uygulamanın güzelliğine destek verdiler. Öğretmenlerinin organizasyonu ile değişik mekanları görme fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, şehri yaşamanın ve geçmişini öğrenmenin, bizzat gezip görerek daha eğlenceli olduğunu söylediler.
Çocukların, gezerken birçok konuyu da iyi inceleme ve sorma fırsatı bulduğunu belirten öğretmen Ersin Bayav ise, teorik bilgilerin pratik uygulamalarla çocukların zihninde pekiştiğini ifade etti. Önümüzdeki dönem Bursa’ya giderek Ulucami'yi ve diğer tarihi yerleri görmeyi hedefleyen öğrenciler, bu konuda kendilerine destek veren okul idarecilerine teşekkür ettiler.