Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen kongreye Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, MHP İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram, oda ve dernek başkanları, kurum müdürleri ile üyeler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşma yapan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, dönem boyunca ellerinden gelen projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, destek verenlere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Alper Taban ise, 

''Kıymetli başkanlarım ve geçmiş dönem başkanları yine sivil toplum kurucularının değerli başkanları ve yöneticileri kıymetli kurum yöneticilerimiz çok değerli hanımefendiler, beyefendiler konseyimizin değerli yöneticileri hepinize saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Hepinize hayırlı günler diliyorum. İnegül'ümüzün kent konseyini hep birlikte gerçekleştiriyor olacağız. 
Ben şimdiden bu çalışmanın seçilecek başkan ve yönetimine hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi belediye seçimleri sonrasında belediyeler önce görevlerini almış oluyorlar daha sonra da kent konseyi  organları ile ilgili çalışmalara başlıyor,ilk 6 ay içerisinde planlarını hazırlıyorlar ve bunları bakanlıklara,sunuyorlar ve sonrasında önündeki süreyi yaptığı plan ve programa göre icra etmeyi sağlıyor. 
Çok şükür bunları da gerçekleştirdik sivil toplum örgütlerimizin katkısıyla, siyasi partilerimizin de katkısı ve desteği ile gerçekleştirdik, anketler yaptık ,araştırmalar yaptık yine aslında ortada bir ortak aklı çalıştırıyoruz, kullanıyoruz ve önümüzdeki süreçte halkın beklentilerini ve sivil toplumun beklentilerini ve sivil toplumların beklentilerini toparlamaya çalışıyoruz. 
Şu anda seçimini gerçekleştireceğimiz kent konseyi de aslında buna benzer hareket eden şehrin ortak aklı olan kuruluşlar. 
Bunlara çok kıymetli buluyoruz nihayetinde öğrencileri dinliyoruz ,yetişkinlerimizi dinliyoruz , hanımefendileri dinliyoruz ,özellikle beylerimizi dinliyoruz . Böylece en üst noktaya kadar ulaşmayı planlıyoruz ve bunu yaptığımızda toplumu anlamış olacağız.Beraberinde kent konseyi marifetiyle oluşan yönetim ve arkasındaki çalışma ekipleri ile çalışma takımlarıyla onlarla birlikte çok kıymetli çalışmalar gerçekleştireceğiz. 

Burhan alıcı  başkanımız vardı hatırlıyorum yine Haydar Cerrah başkanımız vardı ve şu anda aktif görevde olan İbrahim başkanımız var hepsi çok güzel çalışmalar yaptılar. 
Şehir için önemli olan ne varsa hepsi oturuldu konuşuldu değerlendirildi ve yapıldı. Geçmişte görev yapan tüm başkanlarımıza tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. 
Tabi bazen şu olabiliyor biz hazırladık sunduk ama olmadı, fakat biz resme daha büyük bir portreden bakıyoruz. 
İşin önüne arkasına ötesini berisinde önden görmeye çalışıyoruz dolayısıyla bazen O talepler  tamamen vücut bulmaya gidiyor ,ama bunlar hiçbir zaman değersiz olarak anlaşılmamalı bunlar bizim için çok kıymetli çok çok değerli bugün de bundan sonrası için de böyle olacak bize gelecek olan her fikir bu şehir adına değerlendirilecek ve gerekli kuruluşlar tarafından dikkate alınacaktır. 
Bunun haricinde şunu ifade etmek istiyorum, Her arkadaşımız çok kıymetli çünkü buna talip olmak istemek ,tavsiye etmek, bu şehre olan duygusunu ortaya koymuş oluyor. 
Bu şehri seviyorum bu şehir için ben de varım, bu şehir için ben de öğretmek istiyorum diyor kent bölümleri.
Kent bölümlerine çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah İnegöl'de daha güzel işleri yapmak hep birlikte  hepimize nasip olsun.
En son olarak şunu hatırlatmak istiyorum pek çok konu başlıklarına çalışacağız orada en kıymetlilerinden bir tanesi de şu biz İnegöl'de yaşıyoruz bizim için İnegöl her şeyden daha kıymetlidir.
İnegöl'de özellikle  şehircilik fikrinin yerleştirilmesi bana göre ilk önceliğimiz olmalı. 
Bunun arkasında pek çok konuyla beraber çalışıyor olacağız ben emeklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. 
Yeni seçilecek olan başkanımıza, yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kent konseyimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum saygılarımı sunuyorum'' 

AK Parti Milletvekili Ayhan Salman ise;

'' Divan başkanımız açarken güzel konuşmalar değindi, anılardan bahsetti inegöl'üllükten bahsetti, Şimdi şöyle bir şey var abi bilim adamları bundan bahsediyor. İnsanlar yaşlandıkça hatıralarıyla kalıyormuş gençler ise hayalleriyle yaşarmış. 
Tabi ki de bizim inancımıza göre şöyle ifade ediliyor, geçmişinizi bilmiyorsanız geleceğinizi de planlayamıyorsunuz. 
Dolayısıyla bizim hatıralarımız da gelecek vizyonumuza da hayallerimize de sahip çıkmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnegöl gerçekten önemli bir şehir ,ülkeniz çok kıymetli çok önemli
 bu güzel ülkede en güzel yerlerden biri olan Bursa'nın bir ilçesiyiz. 
Bursa'mız da çok güzel Bursa'nın en değerli en kıymetlisi bizim ilçemiz. Dolayısıyla bizim için kıymetli olduğu kadar ülkemiz için de önemli. Çünkü şehrimiz sadece ilçelerden bir  ilçe değil. 
Sanayisiyle, üretimiyle, mobilyasıyla ,tarımıyla, ihracatıyla üretimi ile istihdamıyla ülkemizin nadide şehirlerinden bir tanesi. 
Tabi bu şehrin bugünlere gelmesinde, çok uzun bir süre var. 
İnegöl'ün her bir noktasına baktığında bugün çok önemli noktalara gelmiş fuarcılık ve şehircilik anlayışımıza baktığımızda hiçbirisi tamamen tesadüfen gelişmiş degil.
O günkü büyüklerimiz O günkü abilerimiz bu şehir için ne yapabiliriz diye el ele vermişler omuz omuza vermişler bu şehrin tüm dinamiklerini hayata geçirerek daha zengin  bir şehir haline getirmişler. 
İyi ki inegöl'ümüzü bu noktaya getirmişler. 
Birlik beraberlik içerisinde çalışmayı bilen başaran , İnegöl'ün menfaatleri olduğunda siyasi parti düşüncesi oluşmadan omuz omuza durabilen bir şehir olmayı başarmışız arkadaşlar. Bunun en temel sonuçlarını alıyoruz şimdi gelişmemizde devam edecek.
Nasıl ki bizden öncekiler bu şehri daha zengin bir hale getirmeyi çalıştılarsa biz de devam edeceğiz.

Gençlerimizin, kadınlarımızın ,engellilerimizin, yaşlılarımızın yaşamından keyif aldığı bir şehir çalışmalarını hep beraber yapmamız lazım. Burada yerel yönetimlere çok önemli görevler düşüyor. 
Hükümete önemli görevler düşüyor, bir milletvekili olarak biz elimizden geleni en iyisini yapacağız. 
Bürokrasimize Kaymakamımıza ilçe müdürlerimize bürokrasimizin tamamına çok önemli görevler düşüyor. Sivil toplum örgütleri çok kıymetli, gerçekten bugüne kadar İnegöl'ün büyümesinde çok önemli hizmetlerde bulundular, onlara da çok önemli görevler düşüyor. Dolayısıyla bütün bunları kordine edecek bütün dinamikleri toparlayacak  ve bir araya getirecek , kısmen siyasi kaygılardan da uzak bir şekilde toplumun bütün kesimlerini temsil edildiği inegöl'ün bütün dinamiklerinin harekete geçirildiği , kent konserlerinin bütün amacı da bu zaten bugüne kadar böyle olmuş. Orhan başkanımızda Haydar başkanımız da Halil İbrahim başkanımız da bunu başarıyla yerine getirmiş. 
İnşallah bugün seçilecek olan yönetimle beraber önümüzdeki 4 yılda 5 yılda çok daha  inegöl'ün dinamizmini inegöl'ün vizyonuna ve hedeflerine çok daha kolay ulaşılabilecek kent konseyini de bugün sizlerle beraber seçmiş olacağız. 
Ben zannediyorum ki bugün sadece yönetimi seçeceğiz, ama alt komisyonlarda İnegöl'ün faydası için birçok arkadaşımız da yönetime katılacak. 
Ben bu toplantının hem İnegöl'ümüze şehrimize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah İnegöl'ün birliğinin beraberliğinin artarak devam etmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. 
Farklı siyasi düşünceler olabilir. Farklı ideolojiler olabilir farklı fikirler olabilir ama biz vatan millet devlet dediğimizde İnegöl dediğimizde ortak bir paydamız olması gerekiyor. 
İnegöl bunu hep başardı İnşallah bundan sonra da başaracak. 
Yeni seçilecek yönetimi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. 
Sizleri de Allah'a emanet ediyorum ''dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise;

''Çok değerli Divan heyeti sayın Vekilim sayın Belediye Başkanım siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşların çok kıymetli başkanları, yöneticileri, kıymetli mesai arkadaşlarım çok kuvvetli muhtarlar, hanımefendi ,beyefendiler, vatanımızın çok kıymetli temsilcileri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 
Bugün burada  güzel bir toplantı için bir aradayız demokrasinin ortak kültürün ortak aklın ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyarak cezasını içerisinde yer alan belediye yasası ile 76. maddesinde kent konseyi nasıl çalışacağı ve hangi amaçla çalışacağı düzenlenmiş durumda. 
Bu anlamda ben çok farklı ilçelerde görev yaptım ama kent konseyinin en aktif en üretken ve en verimli amaca uygun hizmet eden olduğunu İnegöl'de kent konseyinde gördüm.
Bu anlamda hem belediye başkanımızda kent konseyini böyle aktif çalıştırdıkları için geçmiş dönemde de dahil olmak üzere başkanlarımıza kent konseyi'nin bugüne kadar görev yapan başkan yöneticilerine çok teşekkür ediyorum .Çok önemli bir konu çünkü ortak harfler yerel yönetimin hayat bulduğu yer kent konseyleridir.
lçemizde  kent konseyi kurulmadan önce sayın vekilimizin Güven başkanımızın anlattığı ortak kültür ortak hareketi ve şehrin menfaatleri doğrultusunda olan bu kültür zaten bu topraklarda var. İnşallah biz de onu soracak yönetim ile bunu çok daha bileceğiz yönleri taşıyacağı şehrimizin üreten kısmına daha da canlandıracağız'' dedi.
Yapılan seçimin ardından Başkanlığa getirilen Bülent Temelli, "Beni gerçekten bu onurlu göreve layık gördükleri, oylarıyla destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah az önce divan başkanımızdan başlayarak, belediye başkanımızın, milletvekilimizin ve çok değerli kaymakamımızın konuşmalarında işaret ettikleri konularda ve İnegöl'ümüzün özelinde beklentilerimize dönük, buna yönelik olarak çalışmalarımızı yapmak üzere inşallah biraz sonra sizlerin de yine aynı oylarınıza sunacağımız yürütme kurulumuzla beraber talip olduk ve inşallah önümüzdeki 2 yıllık süre içerisinde de yine milletvekilimizin de bahsettiği çalışma gruplarımızı kurarak, bu çalışma gruplarımızda da İnegöl'ün tüm yerellerine, benimde İnegöl'e dair bir hayalim var, projem var diyen tüm hemşerilerimizi dahil ederek inşallah yine belediye başkanımızın konuşmasında işaret ettiği belediye çalışmalarımız başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımızın çalışmalarına belki de işaret olacak. Hatta bir kentlilik bilinci oluşturarak, bir İnegöl bilinci oluşturarak esnafımıza, sanayicilerimize, iş adamlarımıza, tarım kesimine iştigal edenlerimize, dostlarımıza, hemşerilerimize hatta ve hatta çocuklarımızdan başlayarak tüm yaş kategorisinde sporla, eğitimle, sağlıkla yani günlük hayatta karşımıza çıkabilecek ve bugün belki bu sorunu ortadan kaldırabilecek ve ileriki yaşlarda daha sorun olmasını önleyecek, koruyucu olan önlemler alacak çalışmalarda önderlik ederek, bu çalışma gruplarını kurarak hep birlikte inşallah daha güzel İnegöl'ü inşa etmeye katkıda bulunacağız. Ben tekrar bu göreve layık görüldüğümden dolayı, oylarınızla destek verdiğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizden önceki dönemlerde gerek başkan gerek yürütme kurulu üyesi gerek çalışma gruplarına katkı koyarak İnegöl'ümüze hizmet eden arkadaşlarımıza, dostlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah nasip olursa hemen ilk olarak çalışmalarımıza bir çocuk meclisi, gençlik meclisi, kadın meclisi ve engelli meclisi kurarak devam edeceğiz." dedi. 
İŞTE YENİ YÖNETİM 
Kent konseyi yürütme kurulu üyeliklerine Aptullah Aykanat, Bahadır Bayraktar, Burcu Keskin, Ercan Çiğdem, Erdal Bayraktar, Ergün Yıldız, Ertan Başdere, İlker Tokdemir, İrem Şentürk, Kerem Arı, Mustafa Şentürk, Özgür Gürbüz, Sebahattin Göztepe, Şebnem Erkan, Turhan Şahin, Yusuf Şehitoğlu, Yüksel Okşak seçildi.

Kaynak: MURAT AVCI