Hangi Ülkenin: İngiltere
Kurucusu: Sir William Lyons, William Walmsley
Kuruluş Tarihi: 9 Nisan 1945
Şehir: Whitley, Coventry
Önemli Kişiler: Ratan Tata (Başkan), Dr Ralf Speth (CEO), Adrian Hallmark (Global marka direktörü)
Alan: Otomotiv Endüstrisi
Ürün: Otomobil
Sahibi: Tata Motors
Çalışan Sayısı: 10.000
Resmi Site: jaguar.com

Jaguar Hakkında Bilgi

Jaguar, İngiltere’de üretimi yapılan bir markadır. 1945 yılında kurulan Jaguar markası BLMC şirketi tarafından, 1990 yılında Ford şirketine satılmıştır. Jaguar, 2008’e kadar Ford’un PAG adı verdiği ve Land Rover, Volvo, Aston Martin gibi lüks ve prestijli markalardan oluşanbir grubun üyesiydi. Tata, 26 Mart 2008 tarihinde Jaguar markasını satın almıştır. En önemli modeli 1965 yılında piyasaya sürülen E-Type’dır.

Jaguar, otomobillerinin motor kaputunun üstünde yer alan ve zıplayan Jaguar figürünü, meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirmiştir. Firma, ürettiği yeni modellerine bu Jaguar figürü yerine, Jaguar resimli bir plaket monte etmektedir. Jaguar ürettiği lüks arabalarla dünya çapında kalite sınıfında ön plana çıkmış bir markadır. Yüksek performanslı motorları Jaguar’ın yüksek miktardaki satışında büyük rol oynamaktadır. İsmini bir hayvandan alan bu firma insanlarda güzel bir izlenim bırakmaktadır. jaguar gibi hızlı düşüncesi vermektedir. Kaliteli donanımı ve müthiş sürüş keyfiyle yüksek yerlere gelmeyi başarmıştır. Dünya genelince satış yapmaktadır. İnsanların lüks ve hızlı araba ihtiyacını bir arada karşılayan Jaguar, başarılı bir satış kitlesine ulaşmıştır. Jaguar, ülkemizde de satılmaktadır.

Jaguar Hangi Ülkenin

Cevap: İngiltere

Jaguar Markasının Sahipleri

Jaguar Cars (1945-1966)
British Motor Holdings (1966-1968)
British Leyland (1968-1982)
Jaguar Cars (1982-1990)
Ford Motor Company (1990-2008)
Tata Motors (2008-günümüz)

Jaguar Modelleri

Jaguar XK
Jaguar XE
Jaguar XJR
Jaguar XF
Jaguar S-TYPE
Jaguar X-TYPE

Jaguar hangi ülkenin araba markası adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Tüm araba markaları için www.hangiulkenin.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi