Hangi Ülkenin: Finlandiya
Şirket Tipi: Halka açık şirket (Kamu şirketi)
Kuruluş Tarihi: 12 Mayıs 1865
Kurucusu: Fredrik Idestam, Leo Mechelin
Şehir: Espoo, Uusimaa
Hizmet Bölgesi: Dünya Çapında Hizmet Vermektedir
Önemli Kişiler: Risto Siilasmaa, Rajeev Suri
Alan: Telekomünikasyon, İnternet, Bilgisayar programcılığı
Çalışan Sayısı: 114,256
Yan Kuruluş: Nokia Networks, Nokia Technologies, Alcatel-Lucent, Nokia Bell Labs
Resmi Sitesi: www.nokia.com

Nokia Hakkında Bilgi

Nokia markası Finlandiya’da kurulmuş bir teknoloji firmasıdır. 12 Mayıs 1865 yılında kurulan Nokia telefon üretmektedir. Fredrik Idestam ve Leo Mechelin tarafından kurulmuştur. Nokia dünya çapında hizmet vermektedir.

Şirket, asıl olarak bir kağıt hamuru fabrikası olarak kurulan 151 yıllık geçmişi boyunca çeşitli endüstrilere girmişti ve şu anda büyük ölçekli telekomünikasyon altyapıları ve teknoloji geliştirme ve lisanslamalar üzerine odaklanmaktadır.

Nokia, Helsinki ve New York borsalarında işlem gören halka açık bir firmadır. Nokia, Finlandiya ekonomisinde çok büyük bir rol oynamaktadır. Finlandiya’da önemli bir işveren olarak çok sayıda yerel ortak ve taşeronlarla beraber çalışır. Nokia, Finlandiya’nın GSYİH’sına %1.6 katkıda bulunmuş ve 2006’da Finlandiya’nın ihracatının yaklaşık %16’sını oluşturmuştur. Nokia, GSM ve LTE standartlarının geliştirilmesine yardımcı olmanın yanı sıra taşınabilir telefon endüstrisine önemli bir katkı sağlamıştır ve bir süre için dünyanın en büyük cep telefonu satıcısı olmayı başarmıştır. Nokia’nın hakimiyeti Symbian platformu aracılığıyla akıllı telefon endüstrisine de uzanmış, ancak sonunda rakiplerinin gerisinde kalmıştır.

Nokia, ilerki zamanlarda ki akıllı telefonlarında yalnızca Windows Phone işletim sistemini kullanmak için 2011’de Microsoft’la bir anlaşmaya yapmıştı. Cep telefonu üretim işi, sonuçta toplamda 7,17 milyar dolar bir değerle Microsoft tarafından satın alındı. Nokia’nın eski İcra kurulu başkanı Stephen Elop ve diğer bazı yöneticiler 25 Nisan 2014’te tamamlanan anlaşmanın bir parçası olup Microsoft’un yeni Microsoft Mobile örgütlenmesine katılmış oldular.

Nokia Hangi Ülkenin

Cevap: Finlandiya

Nokia Hangi Ülkenin elektronik markasıdır? Adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. www.hangiulkenin.com tüm araba markalarını öğrenmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi