Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, gündemde olan memurun 3 yılda bir uğrayacağı rotasyona karşı olduklarını, buna karşı teşvik istediklerini belirtti.
Kalkınmada öncelikli bölgelerde memur istihdamında sıkıntı çekilmesi halinde, oralarda görev yapmanın özendirilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Atılması gereken adım Haymana, Ankara’nın merkeziyle eşitleninceye kadar Haymana'da çalışana pozitif ayrımcılık yapmak. Hakkari’yi Türkiye’nin batısıyla eşitleyinceye kadar orada pozitif ayrımcılık yaparak, sosyal devletin gereğini yapmak. Hakkari’de görev yapmak istememe arzusu memurun bir arzusu değil. Devletin orayı Ankara’yla, Muğla’yla eşitleyememe eksikliği olduğuna göre bu eşitliği sağlamak pozitif ayrımcılıkla olur" dedi.
30 YILDIR AKAN KANIN DURDURULMASI LAZIM
Türkiye Kamu-Sen'in, Akil İnsanlar içerisinde yer alan Memur-Sen’i ihanetle suçladığını ifade eden Aktaş, "Asıl ihanet, ülkenin çocuklarının öldürülmesine, şehit olmasına, vatandaşların maddi ve manevi kayıp görmesine göz yummaktır. 30 yıldır akan şehit kanlarının durdurulması gerekiyor. Türkiye'de akillik, her türlü teröre karşı olmak ve millet iradesinin yanında yer almak anlamına geliyor" diye konuştu.
Yıllardan beri atılan adımlara rağmen bataklığın kurutulamadığını akan kanların durdurulamadığını ifade eden Sinan Aktaş, sanatçı, yazar, sivil toplum örgütü yöneticisi gibi ülkenin akil insanlarına düşen görevin, terörden kurtulmak için yola çıkmak olduğunu dile getirdi.
ÜLKEYİ ÇANAKKALE RUHUYLA YENİDEN BULUŞTURMAK GEREK
Bu çözüm sürecinin kendileri için farklı bir anlama sahip olduğunu belirten Sinan Aktaş, "Bizim kırmızı çizgimiz şehitlerimiz, istikametimiz ise milletin beklentisidir. Bu ülkenin vatandaşı olarak artık, çocuklarını Güneydoğu'ya askere gönderen anne ve babaların acı çekmesini istemiyoruz. Güneydoğu'ya tayini çıkan öğretmen, hemşire ve doktor başta olmak üzere üyelerimizin de orada can güvenliğiyle ilgili sıkıntı yaşamasını istemiyorum. Güneydoğu'daki çocuklarımızın da oralarda can güvenliği sorunu yaşandığı için, öğretmen açığı fazla olması, dolayısıyla öğretmensiz kalmasını istemiyorum. Herhalde bu isteklerin tamamı, bu ülkeyi Çanakkale ruhuyla yeniden buluşturmak, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle teröre ve terörizme karşı olan milletimizi kucaklamaktır. Irkçılığa prim vermeden, seçemediği ırkından dolayı üstünlük arayışına girmeden, çözümün paydaşı olmaktır" diye konuştu.