Hangi Ülkenin: Japonya
Şirket Tipi: Kamu, İştiraki 
Sanayi: Tüketici Elektroniği
Kuruluş Tarihi: 15 Eylül 1912
Kurucusu: Tokuji Hayakawa
Merkez: Sakai-ku, Sakai , Japonya
Önemli Kişiler: Jeng-wu Tai
Ürünler: Televizyonlar , görsel-işitsel , ev aletleri , bilgi ekipmanları, IC , güneş pilleri , cep telefonları , faks makineleri , elektronik parçalar , hesap makineleri, LCD paneller
Çalışan Sayısı: 50.253
Resmi Sitesi: www.sharp.com.tr

Sharp Hakkında Bilgi


Sharp Corporation, merkezi Sakai-ku, Sakai’de olan elektronik ürünleri tasarlayan ve üreten bir Japon firmasıdır. Shaupu Kabushiki-Gaisha 2016 yılından beri Tayvan merkezli Foxconn Group’un ayrılmaz bir parçası halindedir. Sharp, dünya çapında 50.000’den fazla kişiye iş olanağı sağlamaktadır. Şirket ismini, Eylül 1912’de Tokyo’da kuruldu ve kuran kişinin ilk icatlarından biri olan 1915’te Tokuji Hayakawa tarafından icat edilen Ever-Sharp mekanik kurşun kaleminin isminden aldı.

2013’ten itibaren Sharp Corporation, dünyanın en büyük ve onuncu pazarlama payı olan televizyon üretim firmasıdır. Japonya’da çok uzun zamandır liderlik koltuğundadır. Sharp, zaman zaman Japon pazarında en popüler cep telefonu markası olmuştur, ancak şu anda üçüncü sırada yer almaktadır.

Sharp Hangi Ülkenin

Cevap: Japonya

Ürünleri

Sharp markasının ürünleri şunlardır: LCD paneller , güneş panelleri , cep telefonları , görsel-işitsel eğlence ekipmanları, Video projektörleri , Çok Fonksiyonlu Baskı Cihazları , mikrodalga fırın , klima , yazarkasa , CMOS ve CCD sensörler ve flash bellek .

İlk ticari kameralı cep telefonu aynı zamanda onun yanında yeni ürünler: ViewCam, Ultra-Lite Kasım ayında Japon pazarı için Sharp tarafından yapılan dizüstü bilgisayar , Zaurus kişisel dijital asistan , Sidekick 3 ve AQUOS düz ekran televizyon .

Firma bunun dışında tüketici elektronik ürünleri de üretmektedir LCD televizyon altında satılan, Aquos marka cep telefonları , mikrodalga fırınlar , Ev sinema ve ses sistemleri, hava arıtma sistemleri, faks makineleri ve hesap makineleri.

Iş piyasası için,  projektörleri ve monitörler üretmektedir ve çeşitli fotokopi ve Lazer Yazıcılar elektronik ilaveten, yazarkasalar ve güneş pilleri üretmektedir.

Sharp hangi ülkenin elektronik markasıdır adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. www.hangiulkenin.com Tüm markalar için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi