Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı'nın sisteminde veri sızıntısı yaşandığına dair iddialar geniş yankı uyandırdı. İddialara göre, Türkiye'deki resmi kurumlarda kaydı bulunan 108 milyon vatandaşın ad, soyad, kimlik numarası, aile sıra numarası, birey sıra numarası, doğum tarihi ve doğum yeri gibi birçok kişisel bilgisi çalındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iddialarla ilgili olarak “Türkiye’nin gündeminde verilerin çalınması gündemi yoktur çünkü böyle bir çalınma olayı olmamıştır” açıklamasında bulundu.

640Xauto (1)-2

VERİLER ÇALINDI MI? URALOĞLU: KONUŞULDU, KAPANDI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uraloğlu, bir gazetecinin 85 milyon vatandaşa ait kişisel verilerin çalınıp çalınmadığına dair iddiaları sorması üzerine şu yanıtı verdi:

“Şu anda Türkiye’nin gündeminde verilerin çalınması gündemi yoktur çünkü böyle bir çalınma olayı olmamıştır. Bu geçmiş dönemde sadece konuşulan bir bilgi vardı, oydu. Türkiye’nin şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili bir gündemi ve gerçekleşmiş olay yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Şu anda Türkiye’nin gündeminde yok. Çok net söylüyorum. Kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir lafı cımbızla çekip sanki Türkiye’de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır diye kimse haber yapmasın.

"GEÇMİŞTE OLMUŞ BİR ŞEYİ YILLAR SONRA GÜNDEME GETİRMEK DOĞRU DEĞİL"

Şu anda böyle gündem yoktur. Bu şekilde yapılmış olan haberlere de cımbızla çekilip arkasına önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış bir konuyu yıllar sonra gündeme getirip de sanki güncel bir konu gibi sunulması asla doğru değildir. Bununla ilgili de başka bir şey söylenmesine gerek yok.”

Kaynak: MYNET