Bursa'da bir eğlence merkezinde çalışan 41 yaşındaki Nurcan İnan, kızı Yağmur M.'nin gözleri önünde bir süre birlikte yaşadığı 46 yaşındaki İzzet Akdeniz tarafından öldürüldü. Tutuklu yargılanan Akdeniz'in duruşmasında konuşan Yağmur M., "Annemle evimizin önüne geldiğimizde İzzet ile tartıştık. Elinde silah vardı. Annemi korumak için önüne geçtim. Silahı bırakması için yalvardım. O anı hiç unutmayacağım" dedi.

Olay, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Sırameşeler Mahallesi'nde ocak ayında meydana geldi. Nurcan İnan'ın çalıştığı eğlence merkezine giden kızı Yağmur M., gece saatlerinde evlerine gitmek üzere mekandan ayrıldı. İnan, mekanın önünde kendisini bekleyen ve sevgilisi olduğu iddia edilen İzzet Akdeniz ile tartıştıktan sonra taksiyle evine doğru hareket etti. Ancak İnan, evlerinin önünde Akdeniz ile tekrar karşılaştı. Tartışma kavgaya dönüşünce, Akdeniz ruhsatsız tabancasını çıkararak Nurcan İnan'ın başına ateş etti. Bu korkunç anlar çevrede bulunanların cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde, Nurcan İnan'ın yerde yattığı ve kızının başında durduğu görülüyor. Şüpheli, olay yerinden yürüyerek uzaklaştı ve "Nurcan, öldüreceğim seni" dedi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri, silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine sevk edildi. Yaralı İnan, müdahalenin ardından ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yaşamını kaybetti.

Şüpheli İzzet Akdeniz, polis tarafından Yıldırım ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. İfade verdiğinde, "Onunla 8 aydır ilişkimiz vardı. Kıskançlık yüzünden cinayeti işledim" diyen Akdeniz, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Akdeniz'in yargılanması başladı. Duruşmada, sanık SEGBİS aracılığıyla katıldı ve Yağmur M. ile tarafların avukatları da hazır bulundu. İzzet Akdeniz, savunmasında, Nurcan İnan ile aynı evde yaşadıklarını ve olay günü İnan'ın kendisini korkutmak için tabancayı ateşlediğini iddia etti. Ancak istemeden İnan'ı vurduğunu belirtti. Yağmur M. ise olayın etkisinden kurtulamadığını ve annesinin öldürülme anını hiç unutmayacağını ifade etti.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların duruşmaya getirilmesi için yargılamayı erteledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Editör: Berfe KURT