Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda İnegöllü genç bir girişimcinin Balıkesir Ayvalık İlçesine bağlı ünlü Sarımsaklı bölgesinde başından geçen olayları kaleme almıştım.

Evini satarak Sarımsaklı’da bir çay bahçesi kiralayan Hakan Ü.’ye bölgede etkin olan etnik bir çete çökmüş, aylık 100 bin TL haraç istemişti. Tabi kardeşimiz bu parayı vermeyince saldırıya uğramış, tabiri caizse zorla Sarımsaklı’dan kovulmuştu.

Ben bu olayı daha önceki yazımda detaylı bir şekilde anlattığım için ayrıntıya girmeyeceğim. Sadece bu yazı sonrası yaşanan gelişmeleri kaleme alacağım.

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Jandarma Komutanlığından sürpriz bir telefon geldi. Anlaşılan yazımız oldukça dikkate alınmış. Konuyla alakalı gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra, Hakan kardeşimizin ulaşım bilgilerini paylaştım.

Jandarma, Hakan kardeşimizden detaylı bilgiler almış. Kendisini arayan ve olayı aydınlatmakla görevli olan komutanda merak ettiği tüm soruları sormuş.

Jandarmanın harekete geçmesi çok sevindirici bir durum. Ancak dahası da var.

Telefon görüşmesinde komutanın bölgede çok ciddi operasyonlar yapıldığını, Ayvalık, Sarımsaklı ve Ören turistik bölgelerinde yüzlerce kişinin gözaltına alındığını söylemiş.

Sahillerin bu pisliklerden arınması bizlerin en büyük temennisi. Umarım gelen haberler doğrudur. Bu olayın içinde her kim varsa adalete teslim edilmeli.

Burada hakimiyet kurmuş, kendisini Jandarmadan, polisten ve zabıtadan daha üstün gören, bölgenin sahipleri gibi davranan, “burada biz ne dersek o olur” diyen, “bize istediğimiz parayı verin, size kimse dokunamaz” diyen bu arsızların sahillerde ki çeteciklerin hükümdarlığı artık son bulsun.

Milletimiz 3 top dondurmayı bin TL’ye bir lahmacunu 800 TL’ye yemekten, bir bardak çayı 50 TL, yarım litre içme suyunu yine 50 TL’ye içmekten kurtulsun.

Ülkemiz insanlarını Yunan adalarına mecbur kılan bu zihniyetlerin yok olmasını yakından takip edeceğim. Bu nedenle olaya hassasiyet gösterdiğine inandığım Balıkesir Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ediyorum. Ve buradan gazetemiz adına söz veriyorum, Jandarmamız bilgileri paylaşması durumunda operasyonlarla ilgili haberleri de paylaşacağız.