Geçtiğimiz hafta evinde Yeni Malatyaspor’u uzatmada attığı golle deviren ve zirvedeki yerini koruyan İnegölspor’un bir puan gerisinde ensesinin dibindeki Balıkesirspor ile deplasmanda oynayacağı ve zirveyi sallayacak maç için Pazar sabahı arabamıza atlayarak düştük Balıkesir yollarına. Vardığımızda şehrin bu final gibi maç için ayağa kalktığını, şehrin bayraklarla donatıldığını, stadın bayram yerine döndüğünü düşündük ancak Balıkesir’de böyle bir havaya rastlamadık.

Geçtiğimiz hafta evinde Yeni Malatyaspor’u uzatmada attığı golle deviren ve zirvedeki yerini koruyan İnegölspor’un bir puan gerisinde ensesinin dibindeki Balıkesirspor ile deplasmanda oynayacağı ve zirveyi sallayacak maç için Pazar sabahı arabamıza atlayarak düştük Balıkesir yollarına. Vardığımızda şehrin bu final gibi maç için ayağa kalktığını, şehrin bayraklarla donatıldığını, stadın bayram yerine döndüğünü düşündük ancak Balıkesir’de böyle bir havaya rastlamadık.

Erkenden vardığımız Balıkesir’de sabah çaylarımızı Öğretmenevinde içtikten sonra Balıkesir Atatürk stadyumuna doğru yola çıktık. Yağmur altında arabamızı park ettikten sonra stad gişelerinin biraz hareketlendiğini gördük. Basın tribünündeki yerimize oturduğumuzda burada sadece Balıkesirli değil, Bandırmalı gazetecilerde vardı.

Stadın içerisine girdikten sonra içeride mükemmel bir stad ve zeminle karşılaştık. Balıkesir vilayet olma özelliğini şehir stadına da yansıtmış. Karşılıklı iki kapalı tribün doldu, kale arkasının birinde İnegöl’den gelen yaklaşık 300’e yakın taraftarımız tribünde, yönetim kurulumuz da şeref tribününde tam kadro yerini almıştı. Balıkesir’e tam bir lider takım gibi gittik. Hava yağışlı ancak sahanın zemini mükemmeldi. Kısaca, stad futbol oynamaya son derece elverişli hem de öyle bir elverişliydi ki, futboldan gelmiş biri olarak sahaya atlayıp oynayasım geldi.

İşte böylesine elverişli bir atmosferde taraftarlarımızın da yoğun desteğini alarak maça başlayan ekibimiz, maça iyi başlamasına rağmen ve pozisyonda bulmasına rağmen 28. dakikada kupada Galatasaray’a gol atan ve bizim Sabri’yi silkeleyen Mustafa Şen, sağ bek Şenol’un kaçırdığı bir topu Caner kaptı ve yaptığı ortaya altı pasta ön direk dibinde sağ ayağının üstü ile ayak koyarak tecrübeli Sofu’ya hiçte alışık olmadığı bir gol atarak ma-çın sonucunu ilan eden altın değerindeki golünü attı. Stad bir anda bayram yerine döndü. İnegöl-spor bu golün baskısını üzerinden çabuk attı. Bu golden sonra rakip kaleye yüklenmeye çalıştı ancak beklediğimiz golü bulamadı. Devreye yenik giren ekibimiz, ikinci yarıya Yeni Malatya maçının kahramanı Mümin’i yediğimiz golde hatası olan Şenol’un yerine alarak forvetini üçledi. Ancak teknik heyetimiz bu maçta çok etkisiz kalan ve yaptığı yan ve geri paslarıyla takımızın hızını kesen Deniz’i değiştirmekte geç kalınca, rakibinin ekmeğine adeta yağ sürdü. Bu hatasını ancak 65. dakikada gören teknik heyetimiz Deniz’in yerine Özgür’ü oyuna aldı. Geç kalınmış bu değişiklik İnegölspor’u adeta ateşledi. Özgür, İnegölspor’a geldiği günden bu güne kadar en etkili oyununu oynadı. Özgür’ün orta alana tamamen hakim olduğu bu son çeyrek saatte İnegölspor rakibini sahasına hapsetti. Pozisyonlar buldu ancak golcülerimizi rakip müdafaaları kilitleyerek nefes aldırmadı. İlhan Depe her zamanki gibi her aldığı topla rakip müdafaayı çok zorladı. Oynadığı etkili oyunla büyük beğeni topladı. Ancak maçı kurtaramadı. Lider olarak gelen ekibimiz Yeni Malatya maçını biraz daha objektif değerlendirerek, bu maça biraz daha iyi konsantre olabilseydi. Bu maçtan en az bir veya üç puanla ayrılabilirdi.

Rakip Balıkesir takımı önce Türkiye Kupasında Galatasaray’a Telekom Arena’da konuk olmuş ve beklenmeyen sürpriz bir oyun çıkarmış, Galatasaray’a gol atmış, ardından Lig’de Ofspor gibi dişli bir takımı deplasmanda yenerek zirveye yaklaşmış, tecrübeli ve kaliteli bir kaleciye, Mustafa Şen, Rıza, Onur ve Caner gibi birkaç kaliteli oyuncusu olan ancak futbolda heyecanını yitirmiş bir şehrin takımı. Bu kadrosuyla bu ipi göğüsleyebilir mi bilmem ama bu kadro ile işinin zor olduğu açık. İnegölspor evinde bu takımı rahat yenebilir. Zirveye oturan bu takımın başında eski Bandırmasporlu ve Balıkesirsporlu Mesut Dilsöz vardı. Ancak maçtan sonra istifa etti. Sebebi vardır ancak açıklama-dı. Futbolda ender görülen bir olay bu lider takımın Teknik Direktörü son maçında hiç oturmadan takımını adeta sahada oynar gibi idare edip, maçı alan ve zirveye oturan bir Teknik Direktör olarak istifa etmek her babayiğidin harcı değildir.

İnegölspor’a gelince; teknik heyet aynı 11’le çıktığı maçta oyuncu değişikliklerini zamanında yapabilseydi, bu maça biraz daha cesaretli gelebilseydi, mutlaka puan veya puanlarla ayrılabilirdi. İnegölspor bu maçta emaneti değil, sadece üç puanı verdi. Arada sadece 2 puan var. Bu farkı kapatabilecek güce sahiptir. Balıkesir’e zirve bu kadrosu ile bol gelir. İnegölspor’a başta Onursal Başkanımız, yönetim kurulu ve basınımız tam kadro gelerek destek verdi. Taraftarlarımız müthiş destek verdi. Ancak zirveyi kurtaramadık.

Panik yok, pes etmek yok mücadeleye devam. İnegölspor bundan sonraki fikstür avantajı ile zirveyi yeniden yakalayabilir. Önemli olan sezon sonunda zirvede olmaktır. Grubumuzdaki her takım fokur fokur kaynarken, İnegölspor’da birlik ve beraberlik var, uyum var. Bu havası ile bu ligde mücadeleyi bırakmaz. Yola devam. Bu köprülerin al- tından daha çok sular geçer. İnegölspor bu mağlubiyetten gerekli dersleri çıkararak bu hafta evin-de konuk edeceği son sıradaki Denizli Belediyesini yenerek yoluna devam edecektir.

İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…