Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamını ilçelere taşıyarak bence çok akıllıca bir politika izliyor. Bu hamlenin öncelikle pozitif taraflarına bakalım.

-İlçelerde ki sorunları direk vatandaştan öğreniyor.

-Teşkilatların beklentileri ile vatandaşın beklentilerini karşılaştırma şansı yakalıyor

-Büyükşehir’in performansını ilçelerde görmüş oluyor. Bir bakıma ilçe teşkilatları ile ilçelerde ki daire müdürlerinin başarısı denetleniyor.

-İlçelerde ki sorunların çözümü noktasında kısa-orta ve uzun vadede yapılacak hizmetler için bir çalışma takvimi oluşturuluyor.

Kısacası makamın ilçelere taşınması halka inilmesi için güzel bir adım. Ancak şehrin beklentileri konusunda bizimde söyleyeceklerimiz var.

Şehrin nabzını en iyi tutan kesim olduğumuzu düşünerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e naçizane bazı fikirlerimi sunmak istiyorum.

Bu şehrin sürekli gündeme getirilen en büyük sorunu olan trafik keşmekeşliğini tekrar dile getirmeye gerek yok. Zaten bu şehrin trafik sorununu çözen insanın bana göre heykelini dikmek lazım. Bu cesareti Başkan Bozbey gösterirse Bursa kendisine ömür boyu minnettar kalır.

Ben çok fazla dile getirilmeyen ama Bursa için önemli gördüğüm bazı sorunları başlıklar halinde paylaşmak istiyorum.

-Mudanya yoluna acilen alternatif bir yol planlanması.

-Bursa’nın sağlık turizminden daha çok pay alması. Termal şehir kurulması.

-%100 kapasiteye ulaşan Mudanya, Narlı ve Gemlik balıkçı limanlarına alternatif yeni bir liman inşa edilmesi.

-Bursa’da gelişime açık, nüfusu her geçen gün artan İzmir Yolu üzerinde ki yerleşim alanları ile Yunuseli bölgesinde ve sportif faaliyetlerin yoğun bir şekilde yapıldığı İnegöl gibi ilçelerde 2-3 ve 5 bin seyirci kapasiteli yeni spor tesisleri kurulması.

-Nüfusu 50 bin ve üzeri olan her ilçeye Nilüfer’de benzeri olan Aqua Parkların yapılması.

-Kültürpark içinde ki açık hava gösteri merkezine alternatif olarak, 12 ay kullanılabilecek yeni bir gösteri ve konser merkezi yapılması.

- Mudanya Güzelyalı -Kurşunlu-Gemlik yolunun genişletilmesi.

-Bursa sahillerinde haksız kazanç elde edenlere “dur” denilmesi. Ücretsiz halk plajlarının bulunduğu bölgelerde Burfaş aracılığı ile hizmet verilmesi.

-Burfaş aracılığı ile Hanlar bölgesinde 17 ilçeye özgü yöresel tatların yer aldığı Gastronomi Çarşısı açılması.

-Havaray projeleri ile Bursa trafiğinin azaltılmasına yönelik projeler geliştirilmesi.

-Kocayayla ve İnegöl Alaçam bölgelerinde Futbol kulüplerinin kamp yapacağı, içerisinde oteller, futbol sahaları ve yapay gölün olduğu kompleks inşa edilmesi. (Avusturya örneğinde olduğu gibi)

Ben bu önerileri farklılık olsun diye dile getiriyorum. Buna benzer 100’e yakın daha öneriyi ileriki günlerde yazılarımda paylaşmaya devam edeceğim. Birileri çıkıp bundan daha acil şeyler var diyebilir. Ama yazımın başında da dile getirdiğim gibi herkesin çok konuştuğu değil, konuşmadığı şeyleri yazmayı daha çok önemsiyorum.

Bu arada gazetenizi sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek önerilerinizi yorum kısmına yazarsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla…