Sizi bilmem ama ben tam yirmi ay askerlik yaptım. Şimdilerde askerlik kısa dönem diye ikiye ayrılmış durumda!

Her neyse ben bırakalım askerliği de sadede gelelim.

Evlilik müessesi kutsal olmakla beraber çiftlerin bir birlerine karşı saygı, sevgi, anlayış ve güvenin birlikteliğidir.bu müessese yıllarca böyle sürüp gitmesi içindir ki insan oğlu sağlam temeller üzerine kurduğu evlilik müessesi yapısını ölünceye kadar götürür.

Oysa zaman dediğimiz değişimin kurbanı olan erkek ve dişiler bu kutsal müesseseye hiçte sağlıklı yaklaşmamaktalar.

Bir ömür’ü bir yastıkta geçirenlerin günümüzde sayısı hayli azalmış gibidir. Bu gün evlenip yarın boşananların çığ gibi büyüdüğünü bilmeyenimiz yoktur.

Peki, ne oluyor bu zamane gençliğine?

Neden böyle bir hezeyan içindeler?

Çiftler kendilerini evliliğe hazır hissetmiyorlar mı?

Yâda evliliği bir evcilik oyunu mu sanıyorlar?

Bütün bunları anlamak mümkün değil. Hele bir de ortada bir veya birkaç çocuk varsa durum iyice karmaşaya dönüşmüş oluyor.

Bence çiftlerin erken yaşlarda evlenip sorumluluk altına girmeleri ağır bir yük gibi hissetmeleridir asıl mesele! Yaşları ilerlemiş çiftlerde boşanma olayı daha az olduğu yapılan istatistiklerde bu açıkça görülmektedir.

EVLİLİKTE SORUMLULUK:

Boşanmalarda çiftlerin sorumluluktan kaçmaları, evliliklerin zarar görmesi de bir başka nedendir. Kısa dönem evliliklerde yıkılan hayaller ve umutlar uzun süre çiftlerde evliliğe karşı bir güvensizlik hissi doğar. Kimisi uzun bir süre ikinci bir evliliğe sıcak bakmazken, kimisi de hiç evlenmez.

Oysa evlilik müessesi yukarda da bahsettiğim gibi karşılıklı anlayış ve saygıya dayanan birlikteliktir. Çiftler bu iki ana temelden yoksunlarsa bu durum onları geçimsizliğe doğru yöneltir. En küçük bir sorunda fındıkkabuğunu doldurmayan nedenlerde kavgalar ve didişmeler sonucu çiftleri boşanma noktasına getirir.

Bütün bunlara bağlı olarak daha birçok sebepten dolayı boşanmalara örnek teşkil edecek çok konu mevcuttur. Ben burada ana temel üzerinde yorum yaptım. Evliliklerin uzun sürmemesine neden olan teknolojik araçlarda bu konuda bir etken sayılabilir. Ayrıca maddi açıdan da boşanmaların sıkça olduğu hesaba katıldığında kısa dönem evliliklerin nedenlerine eklenen bir gerçektir.

Bu konuda evlilikteki sorumluluğu çiftler ailelerinden öğrenmeli ve kendilerinin evliliğe böyle hazırlamaları gerekir.