31 Mart Yerel seçimleri sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından siyasette roller de değişti. Bütünşehir yasası gereği İnegöl’de ana arterler, su, kanalizasyon ve parkların sorumluluğu Büyükşehir Belediyesinde.

Hakeza yine kırsal mahallelerin(köy) bir çok ihtiyacı yine büyükşehir belediyesinin ilgi alanı içinde. Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Parti’den CHP’ye geçmesinin ardından yeni dönemde sıkıntılar yaşanır mı? sorusunun yanı sıra bazı önyargılı düşüncelerde vardı.
Bizde Yıldırım Gazetesi olarak bu süreci yakından takip ettik. Öncelikli olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i takip ettik. Bozbey’in çalışma performansının yanı sıra, ilçelere olan bakışı, ulaşılabilirlik, ilçelerde ki sorunlara müdahale şekli ve  vatandaşlarla olan diyalogları ve İlçe Yönetiminin çalışma yöntemini kriter aldık.
Bu süreçte bazı muhtarlar, seçmenler ve meslektaşlarımızın aylık performanslarına yönelik düşüncelerini harmanlamaya çalıştım. Peki nasıl bir sonuç çıktı? İşte cevabı…
Yaptığım görüşmeler de başlangıçta CHP idaresinde ki Büyükşehir yönetimine ilişkin bazı kaygılar vardı. Zira Başkan Mustafa Bozbey’in yeğenine daire başkanlığına getirmek istemesiyle yaşanan kısa süreli krizin ardından algıyı tamamen değiştiren bir yönetim sergilenmeye başlandı.
Bir süre bocalayacaklarını düşünenler şu an yanıldıklarını düşünüyorlar. Ulaşılabilirlik noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını gözlemlemedim. Bozbey’in performansı da yine başarılı bulunuyor. Sorunlara müdahale hızı yine beklentilerin üzerinde. Bu süreçte en çok alt yapı çalışmaları şikayet konusu. Burada ki şikayet ise işlerin yavaş ilerlemesi.
Özellikle muhtarlarda şu ana ciddi bir iletişimsizlik yaşamamış.  Sorunlarını anlatabiliyorlar. Büyükşehirin yaklaşımına olumlu bakanların sayısı fazla.
İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetimi de bu süreçte başarılı bulunuyor. Kendi işlerinden çok mesaisinin büyük bir zamanını partide geçirmesi, gelen şikayetleri dinlemesi ve çözümü noktasında hemen harekete geçmesi de dikkat çekiyor.
Şu an İnegöl’de bazı kaygıların devam ediyor olmasına rağmen genel olarak “Bozbey galiba başaracak” diyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.
Biz takip etmeye devam edeceğiz. Bakalım Başkan Bozbey gerçekten başaracak mı?