İnegöl’de son zamanlarda yaşanan salgınlar nedeniyle pandeminin ilk günlerinde yaşanan ciddi bir yoğunluk gözlemleniyor. Aslında insanlarımız, ishal, kusma ve ateş gibi şikayetle acile giderek büyük bir hata yapıyorlar. Neden mi?

Acile gelen her hasta bu salgının yayılmasına öncülük ediyorlar. Dalga dalga büyüyen bu salgın, farkında olmadan başka hastaların hayati tehlikesine yol açacak büyük sorunlara da davetiye çıkarabiliyor.
Zaten oldum olası bizim İnegöl insanlarının İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisini bu denli neden tercih ettiklerini de hiç anlamıyorum. Yüzlerce hasta, yeşil alanda zaman zaman 1 saate yakın sıra bekliyor. Oysa acil hizmetinin daha iyisini sağlık ocaklarından almak mümkün. Sağlık ocakları bomboş. Ve inanın bana Sağlık Ocaklarında ki doktorlar en az Acildeki doktorlar kadar tecrübeli.
Sağlık ocaklarında daha sağlıklı bir ortam var. Sıra beklemek gibi bir kaygınız yok. Sadece yapmanız gereken şey, ağrılarınızın tedavisini mesai saatlerinde gidermeye özen göstermeniz.
Sürekli acilde görev yapan bir gazeteci olarak gözlemlerimi de aktarmak istiyorum.
Öncelikle acile gelen hastaların %90’ı yeşil alanda hizmet alacak kişilerden oluşuyor. Ve bunların yaşadığı sıkıntı anlık değil, birkaç gündür yaşanan sıkıntıların devam etmesi üzerine oluyor.
Ve her ne hikmetse hastaların çoğu karanlık çökünce hastanenin yolunu tutuyor. Gündüz saatlerinde sağlık ocaklarına gidilse inanın bana konforlu hizmet alacaklar. İnegöl’de her bireyin özel aile hekimi var. Bu hekimler hastaları dinleyecek vakitte bulabiliyorlar. 
Eğer sizlerde ateş, kusma, ishal, kulak ağrısı, soğuk algınlığı, boğaz şişliği,  hafif kesikler, hafif yaralanmalar, yara bakımları, enjeksiyon gibi hayati tehlike arz eden ve acil müdahale gerektiren bir durumuz yoksa asla İnegöl Devlet Hastanesi Acilini tercih etmeyin.
Çünkü bu tür basit hastalıklarla gelen, burada kapacağı farklı enfeksiyonlarla başka hastalıkların kurbanı olabilecekleri gibi, saatlerce beklemek zorunda kalacaklar.
Bu tür basit rahatsızlıkları olanlar hastane de sadece yoğunluğa sebep olmuyorlar.  Sarı alan ve kırmızı alan hastalarının da haklarına girmiş oluyorlar. Bence Devlet Hastanesi Acil Servislerine acil müdahale gereken hastalar gelmeli.
Bu tavsiyeme kulak vermenizi umar, sağlıklı günler dilerim.