Sezon başında öncelikle play-of hedefi ile lige başlayan ve topladığı 29 puanla devreyi üçüncü sırada tamamlayan İnegölspor, oynadığı 16 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi alırken, attığı 24 gole karşılık yediği 20 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Sezon başında öncelikle play-of hedefi ile lige başlayan ve topladığı 29 puanla devreyi üçüncü sırada tamamlayan İnegölspor, oynadığı 16 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi alırken, attığı 24 gole karşılık yediği 20 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bu istatistiklere bakıldığında, grubumuzda ilk 12 takım arasında kalesinde 20 golle en fazla golü gören takım olması enteresan bir sonuç. Grubunda bir ara liderliğe oturan ve ilk yarı sonunda 3. sırada yer alan ekibimizin kalesinde gördüğü gol sayısı yönetim ve teknik heyetimiz tarafından iyi değerlendirilmelidir. İlk yarı için hedeflediği 30 puanın bir eksiğini toplayan, rakip kaleleri 24 golle en fazla havalandıran üçüncü takımdır. İkinci yarı için start alırken, mevcut kadromuzu takviye etmeyi planlayan Transfer Komitesi bu işe başlamadan önce mevcut kadromuzu teknik heyetimizle son bir kez gözden geçirerek takviye yapacağı mevkileri çok iyi belirlemelidir.                          

Kalede tecrübeli Sofu var. İlk yarıda çok iyi maçlar çıkarmasına rağmen kendisine yakışmayan golleri de kalesinde gördü. İkinci yarıda Sofu tecrübesinin yanında performansını da arttırmalıdır. Geride Şenol uzun süren sakatlığının ardından bir türlü istenen formu yakalayamadı ve gönderilen iki isimden birisi oldu. Burada Eray var ancak Eray ileriye dönük sağ kanatta düşünüldüğü için müdafaamızın sağ kanadına bir takviye düşünülebilir. Müdafaamızın ortasına kaptan Mustafa’nın yanına bir stoper daha alınabilir ancak sol bek Ekrem iyileşirse Alişan stoperde bu eksikliği giderebilir. Ancak müdafaamıza bir takviye faydalı olur. Ortada İlhan-Oğuz-Deniz-Berkay zaman zaman uyumlu ve gayretli olsalar da zirvedeki takımlarla oynanan maçlarda ağır kalıyorlar. Özellikle Deniz içerideki maçlarımızda takımımızın temposunu yavaşlatıyor. İnegölspor ikinci yarıda zirveyi hedefliyorsa mevcut orta sahamıza oyunu ileriye doğru hızlandırabilecek, forvete yakın oynayabilecek hava hakimiyeti olan ciddi bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç var. Kısaca orta sahaya etkili bir takviye şart. İleride golcülerimiz Raif ve Mümin kendilerinden beklenen golleri attılar. Ancak zirveyi zorlayan ekiplerle oynanan maçlarda bu golcülerimiz özellikle hava toplarında çok etkisiz kaldılar. Bu oyuncularımıza takviye olarak iyi bir golcü takviyesi gerekiyor. Bu golcünün araştırmasının çok iyi yapılması ve bu takviye bölgesinin riske edilmemesine özen gösterilmelidir. Böylece İnegölspor’un mevcut kadrosuna 3-4 tane takviye yapılması ikinci yarıdaki hedefine daha kolay yaklaştırır.

Sonuç olarak; İnegölspor dört yıl sonra döndüğü 2. Ligdeki ilk yılında mevcut kadrosunun iskeletini bozmadan kurduğu mütevazi kadrosu ile ilk yarıyı 29 puanla 3. sırada tamamlayarak ikinci yarıda zirveye ortak olduğunu ilan etti. Mevcut kadromuzu kutluyorum. Çünkü, topladıkları puanlar küçümsenecek cinsten değil. Ancak mevcut kadromuz yeterli değil. Denizli Belediyesi maçında Oğuz ve Alişan olmayınca sos verdi. Geniş bir kadro var ancak yedek kulübesi sahadakileri zorlamıyor. Adeta uyuyorlar. Halbuki yedeklerin her an maça hazır olma gibi bir zorunlulukları var. Rekabeti ateşleyemiyorlar. Teknik heyetimiz bu konuda ne yapıyor. Kulübedekiler içeride oynayanları zorlamayınca zirveye oynamak zorlaşıyor. Bu nedenle mevcut kadroya 3-4 tane kaliteli takviye hem sahadakileri hem de yedekleri ateşleyecektir. Kendini zorlamayanlar önce tribüne oradan da kendilerine kulüp arayacaklar. Bunun başka yolu yok. Ya kadroyu zorlayacaklar yada zorlayacaklara yerlerini bırakacaklar. Yedek kulübesi uyuma yeri değildir. Özellikle bu konunun çözülmesi gerekiyor. İnegölspor’un ikinci yarıda fikstür avantajı var. Ancak ikinci yarıya başlarken ilk 2 maçı çok zor. İkinci yarıya 30 puanla ikinci sıradaki Tokatspor’a konuk olacak, ardından ikinci hafta evinde yılların takımı Altay’ı konuk edecek. Bu iki takıma ilk yarıda tam 5 puan kaybetti. Bu iki zor maçı atlattığı an işi kolaylaşacaktır. Bu iki maç için takviyelerin bir an önce bitirilerek ikinci yarı kampına yetişmeleri gerekiyor. Tokat deplasmanı ciddi bir deplasman. Bu gerçekler ışığında İnegölspor’a ikinci yarı hazırlıklarında başarılar diliyor, ikinci yarı için takviye ve ikinci yarı başarılarını yazmak dileğiyle.

2013 yılının İnegölspor’a şampiyonluk getirmesi dileğiyle, Tokatspor maçını sabırsızlıkla bekliyoruz…