Geçtiğimiz hafta lider gittiği Balıkesir’de üç puanla birlikte liderliği de bırakan İnegölspor, Pazar günü evinde 12 puanla düşme potasındaki Denizli Belediyesi’ni ağırladığı maçta oynadığı etkisiz oyunla taraftarlarına büyük bir hayal kırıklığı yaşa-tırken, düşme potasındaki 12 puanı olan ve sadece 2 galibiyeti buluna zayıf rakibine 7-8 tane net gol pozisyon verdi. Ancak rakip takımın bu net pozisyonları inanılmaz beceriksizliklerle kaçırması neticesinde mutlak surette kazanması gereken bu maçtan Mümin’in güzel golleriyle ancak beraberliği kurtarırken, Denizli Belediyesi farkı kaçırdı.

 

Geçtiğimiz hafta lider gittiği Balıkesir’de üç puanla birlikte liderliği de bırakan İnegölspor, Pazar günü evinde 12 puanla düşme potasındaki Denizli Belediyesi’ni ağırladığı maçta oynadığı etkisiz oyunla taraftarlarına büyük bir hayal kırıklığı yaşa-tırken, düşme potasındaki 12 puanı olan ve sadece 2 galibiyeti buluna zayıf rakibine 7-8 tane net gol pozisyon verdi. Ancak rakip takımın bu net pozisyonları inanılmaz beceriksizliklerle kaçırması neticesinde mutlak surette kazanması gereken bu maçtan Mümin’in güzel golleriyle ancak beraberliği kurtarırken, Denizli Belediyesi farkı kaçırdı.

Balıkesir maçında kart cezalısı durumuna düşen orta sahamızın ve müdafaamızın etkili oyuncuları Oğuz ve Alişan’dan yoksun bir kadro ile çıktığı maçta orta sahada bocalarken, sol bekte ise rakip takımın sağaçığı Samet’in karşısında adeta çöktü. Zirveye ortak olan bir takımın iki oyuncudan yoksun oynaması bu kadar bocalamasını gerektirmez. Oğuz ve Alişan’ın yokluğu takımımızı bu kadar etkileyecekse ara transferde gerekli önlemlerin alınması faydalı olacaktır.

İnegölspor iki yıldır evinde hiçbir takıma bu kadar gol pozisyonu vermedi. Maçın sonunda İnegölspor kurtardığı beraberliğe sevinirken, düşme potasındaki rakibi Denizli Belediyesi ise kaçırdığı tarihi farkın ve de son anda kaybettiği 2 puanın üzüntüsü soyunma odalarındaki ölüm sessizliği ile yaşıyordu. Maçın sonundaki bir başka duygusal görüntü ise, beraberliği son anda kurtaran oyuncularımız soyunma odalarının yolunu tutarken, taraftarlarının ısrarı üzerine kaptan Mustafa ve günün kahramanı Mümin orta yuvarlakta bekleyip diğer arkadaşlarının soyunma odasından geri gelmesiyle tribünlere giderek manevi destek aldı. Maç boyunca kalesinde bu kadar gol tehlikesi yaşayan takımlarına verdikleri destek görülmeye değerdi. Taraftarlarımızı kutluyorum. Balıkesir’de de verdikleri desteği gördüm ve yazdım. Bu destek devam etmelidir.

İnegölspor’a gelince; teknik heyetimiz maça kalede Sofu, geride Eray-Mustafa-Bayram-Ser-kan, ortada İlhan-Özgür-Deniz-Berkay, ileride Mümin ve Raif tertibi ile başladığı oyunun ikinci yarısında Balıkesir’de ve bu maçın ilk yarısında yaptığı yan pas ve geri paslarla takımımızın hızını ke-sen orta sahada etkisiz kalan Deniz’in yerine Sefa’yı, son yarım saatte Bayram’ın yerine Ömer’i, son on dakikada Özgür’ün yerine Serhat’ı oyuna aldı. Maça kendinden çok emin, rakibinin fikstürdeki vahim durumunun da verdiği rahatlıkla “bu maçı nasıl olsa kazanırız” düşüncesiyle başlayan İnegölspor, zayıf rakibine yüklenerek sahasına hapsedeceğine, golleri sıralayacağına orta sahayı rakibine teslim edince kalesinde yağmur gibi net gol pozisyonlarıyla tribünleri şaşırttı. Böyle bir ortamda Mümin’le öne geçmesi tribünleri havalandırsa da, bu sevinci uzun sürmedi. Rakibinin üst üste kazandığı gollerle bir anda yenik duruma düştü.

İkinci yarıda toparlanacağı beklenen ekibimiz Eray’la bulduğu golle beraberliği yakaladı. Kalan 20 dakikada galibiyet golünü atacağı beklenirken, müdafaamızın inanılmaz bir ofsayt hatası ile kalesinde bir kez daha Şahin’in golüne engel olamadı. Bu gol sahadaki herkesi şok etti. “Eyvah maç gitti” derken, günün kahramanı Mümin bir kez daha sahneye çıktı ve her zaman yaptığı şeyi bir kez daha yaparak jenerik bir gol atarak hiç olmazsa yenemiyorsan yenilme kuralını gerçekleştirdi Bravo Mümin. İki hafta önce Y.Malatya maçını çevirerek camiayı ayağa kaldırdı, bu maçta da iki gol atarak beraberliği kurtardı. Mümin’i bir kez daha kulübede otururken, bu kadar maça hazır beklediği ve konsantre olduğu için tebrik ediyorum. İyi ki bu takımda varsın, ayağına sağlık Mümin diyorum. Kalede tecrübeli Sofu kötü bir gününde olduğu kadar müthiş şanslıydı. Yoksa kalesinde yağmur gibi goller görebilirdi. Geride müdafaamızda Eray sağ kanatta etkiliydi. Kaptan Mustafa gergin ve sinirliydi. Lüzumsuz bir kart gördü, umarım istenmeyen bir maçta karşısına çıkmaz. Bayram rakiplerin uzun adamları karşısında dağıldı. Buna rağmen dışarıya alınması iyi olmadı. Sol bek Serkan’ı kulübede oturmak tembelleştirmiş. Ağırlaştırmış. Nitekim Samet’in karşısında adeta dağıldı. Orta alanda tam bir fiyasko yaşandı. Oğuz’un yokluğu açıkça hissedildi. İleride Mümin coşarken, Raif yokları oynadı. İlhan takımının ölü temposunu canlandırmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. Oyuna girenler de aynı nakarat olunca beklenmeyen ve de istenmeyen bu sonuç geldi.

Sonuç olarak, iki hafta önce zirvede oturan İnegölspor son iki maçta kaybettiği 5 puanla ilk yarıyı lider olarak kapatma şansını kaybetti. Deplasmanda yenik durumdan yeni hocası İsmail Ertekin’le galip gelmeyi başaran Balıkesir ilk yarıyı lider olarak kapatmayı garantiledi. İnegölspor sezon başında hedeflediği puanları toplayarak 28 puana ulaştı. Önümüzdeki hafta 27 puanlı Kızılcahamam ile deplasmanda oynayacağı maçla devreyi nerede kapar bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz. Denizli Belediyesi maçında kaçan puanları umarım ileride aramaz. Şu anda oturduğu ikinci sıra ilk yarı için başarı olur. Ancak deplasmanda bir maçı daha var, Kızılcahamam maçına tam kadro çıkacak. Puan veya puanlarla dönerse bu başarı tescillenecek. İkinci sıradaki oyuncu kardeşlerimiz umarım tatil moduna girmeden bu son maçtan zaferle çıkarlar. Yönetim ve teknik heyetimiz oyuncularımız-la bütünleşerek Kızılcahamam maçından eli boş dönmemelidir. Aksi halde ardından ikinci yarının ilk maçında şu anda 27 puanı olan Tokat deplasmanına çıkacaklar. Bunu iyi hesaplamalılar. Önlerindeki iki maç geleceklerini belirleyebilir. Aman dikkat! Son bir maç kaldı, bu maça gerekli önemi vererek zaferle dönmelidir.

İnegölspor’un Kızılcahamam deplasman başarısını yazmak dileğiyle…