Dört yıl sonra 2. Lige dönen İnegölspor, 2. Ligde ilk yarı perdesini evinde Tokatspor beraberliği ile açıp, Pazar günü deplasmanda Kızılcahamam beraberliği ile kapattı.

Dört yıl sonra 2. Lige dönen İnegölspor, 2. Ligde ilk yarı perdesini evinde Tokatspor beraberliği ile açıp, Pazar günü deplasmanda Kızılcahamam beraberliği ile kapattı.

Sezona öncelikle play-of hedefi ile başlayan ancak haftalar ilerledikçe bir ara zirveye de oturan, ilk yarıda hedeflediği 30 puana son beş haftada iyice yaklaşan ancak bu son beş maçta bir galibiyet, iki yenilgi ve iki beraberlik alan İnegölspor 29 puan toplayarak ilk yarıyı 3. sırada bitirerek play-of hedefini devam ettiriyor.

Son iki maçta beş puan kaybeden ve ilk yarıyı lider tamamlama şansını kaybeden temsilcimiz Denizli Belediyesi maçında kart cezalısı olan orta alanın dinamosu Oğuz ve Sol bek Alişan’ı da onbire sürerek Kızılcahamam maçına çıktı. Evinde düşme potasındaki Denizli Belediyesi maçında  çok sürpriz ve altın değerindeki 2 puanı çimlere gömen temsilcimiz, ilk yarının son maçında Kızılcahamam maçına mutlak puan veya puanlar almak amacı ile çıktı. İlk yarıda etkili oynayan ancak son haftalarda gerginliği üzerinde olan ve her maçta kendisine adeta zorla kart gösterttiren Eray önemli deplasmanda yine sinirlerine hakim olamayarak çift sarı karttan oyun dışı kaldı. İkinci yarıya 10 kişi başlayan ekibimiz kaptan Mustafa’nın rakip ceza alanında 9 tane Kızılcahamamlı oyuncunun arasında attığı enteresan bir gol ile öne geçmesine rağmen, kalan dakikalarda galibiyeti koruyamayan İnegölspor maçın son çeyreğinde yediği golle bu çok önemli adeta 6 puanlık maçı ancak berabere kapatabildi. Böylece ilk yarıyı topladığı 29 puanla 3. sırada kapatan İnegölspor, devre arası tatile üç hafta önce liderlik koltuğuna oturmasına rağmen son üç maçta üç basamak inerek 3. sırada tamamlamanın burukluğu ile girdi. 27 puanla zirveye oynayan rakibinden aldığı bir puan yenemiyorsan yenilme kuralına uygun bir sonuçtur. Zira İnegölspor bu maçın ikinci yarısını Eray’ın kırmızı kartı nedeniyle 10 kişi oynamak zorunda kalmıştır. Sofu gibi tecrübeli bir kalecinin ceza alanı dışından Hüseyin’in ayağından yediği gol klasına ve tecrübesine hiç yakışmadı.

Rakip Kızılcahamam lige çok hızlı başlamış ancak evindeki Y. Malatya hezimetinden sonra sallanmaya başlamış, zirveyi kaybederek orta sıralara inmişti. Ancak son haftalardaki çıkışı ile yeniden zirveye ortak olmuştur. Evinde kaybettiği bu 2 puanla 4. sırada bitirdiği ligin ikinci yarısında ne yapar bekleyip göreceğiz. Topladığı 28 puanla bu yarışta bende varım dedi. İkinci yarıda 10 kişi oynayan İnegölspor’u bunaltan baskısı gol getirmedi.

İnegölspor’a gelince teknik heyet bu maça kalede Sofu, geride Eray-Mustafa-Ömer Faruk-Alişan, ortada İlhan-Deniz-Oğuz-Berkay, ileride Mümin ve Raif tertibi ile başladı. Maça temkinli başlayan ekibimiz ilk yarıyı golsüz kapattığı sırada sağ bek Eray’ın lüzumsuz bir hareketi nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kalması İnegölspor’un ikinci yarıdaki planlarını olumsuz etkiledi. Bu şartlarda ikinci yarıya başlayan ekibimiz, kaptan Mustafa’nın golü ile öne geçmesine rağmen, bu maçtan ancak beraberliği kurtarabildi. Kızılcahamam’ın soğuk havasında sıcak bir sonuçla dönmeyi hedefleyen ekibimiz 10 kişiyle beraberliğe razı oldu.

Sonuç olarak; dört yıl sonra tekrar layık olduğu ve büyük başarılara imza attığı 2. Lige dönen İnegölspor, geçtiğimiz yılın şampiyon kadrosunun iskeletini bozmadan yaptığı mütevazi takviyelerle 2. Ligde öncelikle 30 puan ve play-ofu hedeflediği ilk yarıda topladığı 29 puanla devreyi 3. sırada tamamladı. Mevcut kadrosuyla topladığı puan ve oturduğu 3. sıra başarıdır. Ancak son beş maça kadar zirveye çok yaklaşan ekibimiz bu son maçlarda aldığı 2 yenilgi ve 2 beraberlikle zirve ve 30 puan hedefinden iki basamak uzaklaştı. Devreye 3. sırada giren İnegölspor’un mevcut kadrosu hedeflediği yer için yetersizdir. Sakat ve cezalı durumlarda alternatif oyuncular yok. Yedek kulübesi uyuyor. Motivasyonlarını kaybetmişler. Mevcut kadronun zenginleştirilerek alternatifli hale getirilmesi gerekiyor. Devre arası ve ara transfer dönemi İnegölspor için iyi bir şanstır. Teknik heyetimiz, menajerimiz ve yönetim bir araya gelerek Onursal Başkanımızı ikna ederek gerekli yerlere gerekli takviyeleri yapmaları halinde İnegölspor ikinci yarıdaki fikstür avantajını da arkasına alarak hedeflediği başarıyı kazanabilir. Aksi halde mevcut kadrosuyla zirveyi zorlaması kolay olmayacaktır. İnegölspor ilk yarıda oynadığı futbol ve topladığı puanlarla tribünleri bir hayli heyecanlandırdı. Hatta zirveye bile oturdu. Bunlar güzel şeyler. 52 vilayetten büyük mobilyasıyla, köftesiyle Oylatıyla, iki Organize Sanayi Bölgeleriyle kısaca misyonu ve vizyonuyla Türk ekonomisinde çok önemli bir yeri olan İnegöl’ümüzün tek profesyonel takımı olan İnegölspor’un 2. Ligde de zirveyi zorlaması gerekiyor. İlk yarıda bunun alt yapısını hazırlayan başta Onursal Başkanımızı, yönetimi, teknik heyetimizi, cefakar taraftarlarımızı ve görev alan oyuncularımızı kutluyorum. İnegölsporumuzun ara transfer döneminde takviyelerini ve ikinci yarıda başarılarını yazmak dileğiyle, iyi tatiller diliyorum…