Karayolları Bölge Müdürlüğü ana yol güzergahlarında ki sıcak asfalt tabakasını kaldırıp yenileme çalışmaları başlattı.

Bursa-Eskişehir hattını kapsayan bu çalışmalar devam ediyor. Ümitalan mevkii tamamlandı. İnegöl’e geliş istikametinde birçok alan yenilendi. Yine Mezit’e yakın bir bölgeye kadar birçok noktada yeni asfalt döküldü.

Kimilerine göre bu yapılan çalışma ciddi bir israf, kimilerine göre ise uzun zamandır aşınan yolların yeni asfalt dökülerek yenilenmesi bir zaruretti. Bu tartışmayı sizlere bırakıyorum. Gerekli miydi yoksa gereksiz miydi? Bu sorunun cevabı yerine başka bir cevap arıyorum bugün.

Uzun bir süredir İnegöl-Bursa ve İnegöl-Eskişehir aksında bazı alanlarda ciddi sıkıntılar vardı. Gerek sıcakların etkisi, gerekse de ağır tonajlı araçların verdiği hasarlar nedeniyle yer yer çökmeler gözlemleniyordu.

Mesela Ağaç İşleri Mobilya Sanayi girişi önünde ki ışıklandırmanın olduğu bölge, yine İnegöl AVM önünde ki köprülü kavşağın İnegöl’e giriş tarafı, yine Özdilek ile Cihangir Hastanesi karşısında yer alan bölgelerde bazı alanlarda yollar bozuktu.

Bu alanlar şimdi yeni sıcak asfalt kaplaması ile yenilendi. Çok şükür dedim ama bir baktım ki bu alanlarda sorun hala devam ediyor. Yani bozuk olan yolda güçlendirme yapılmadan yeniden asfalt dökülmüş. Ve bu hiçbir işe yaramamış. Gidin bakın yine buraları su kanalını andıran ilginç görüntülerle dolu. Birçok kazaya davetiye çıkaran alan demeyeceğim, çünkü zaten kaza haberleri de gelmeye devam ediyor.

Bir insan burada bir çalışma yaparken bunları neden dikkate almaz? Karayolları Bölge Müdürlüğü bu denli tecrübeye rağmen bu hataya neden yapar?

Sen milyonlarca liralık asfalt dök ama bu asfalt bir şeye yaramasın. İşinizi adam gibi yapın kardeşim. Ne bize ne de muhalefete eleştiri kozu vermeyin. Eleştirince de alınmayın, darılmayın. Bu alanlarda harcanan her kuruşun bizim üzerimizde hakkı var.

Gazetemiz zaten gerekli yerlere şikayetlerimizi iletti. Özellikle konuyu aksettiğimiz AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini söylemiş. O yüzden duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Ancak şikayet edilen bu alanlarda düzeltme yapılıp yapılmayacağını yakinen takip edeceğim. Saygılarımla.