İnegöl’ün şah damarı olan Mobilyasını ve esnafını daha da ileri götürmek için iç piyasada mobilya alımlarında taksit sayısı 18 ayında üzerinde olması gerekir.

Alım gücünün çok zor şartlarda olması ve yeni evlenecek olan çiftlerin mağdur olmaması için mutlaka mobilyada taksit sayısının artırılması gerekir.

İnegöl’ü Bursa’yı ve hatta ülkemizi önemli ölçüde ayakta tutan diğer sanayi kuruluşlarının ardından İnegöl mobilyası gelmektedir. İnegöl mobilyası sadece ülkemizde değil yurt dışında birçok ülkede dahi İnegöl mobilyası bir markadır. Böyle bir değeri diri tutmak başlıca hedefimiz olmalı ve bu konuda elimizden gelen tüm imkânları seferber etmemiz gerekir.

İlçemizde birçok kişinin çalışma kapısı olan ve istihdamda önemli rol oynayan İnegöl mobilyası koruma altına alınmalı, alışverişleri cazip hale getirecek birçok etkinliklerin düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu etkinliklerin başında kapsamlı bir mobilya festivalinin yapılması olabilir. Sadece fuar olarak yetinilmemeli. Ya da bu fuar kapsamında kültürel etkinlikler ve konserler gibi çeşitli aktiviteler bile olabilir.

Televizyon reklamlarına ağırlık verilip, satışları cazip kılacak çekilişler yapılabilir. Yurt dışında birçok ülkede mobilyamızın etkin reklamları yapılarak ihracat kapasitemizi artıracak her yol denenmeli. Diye düşünüyorum.

Artık dünya farklı bir reklam anlayışı ve farklı bir ticari sistemi içindedir. Bu gelişmelere ayak uydurarak arayış içinde olmamız gerekmektedir.

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Orta Anadolu Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhtiyaçları Birlik Başkanı Tahsin Ata da yaptığı açıklamada.

“Kur dezavantajı ve yurt dışında ki resesyon (Ekonomik durgunluk) gibi zorlu koşullara rağmen Mobilya Sektörünün ilk sekiz ayda ihracatı beş milyon doların üzerine çıkarma başarısı gösterdiğini belirtmişti. Ancak buna karşılık iç piyasada böyle bir başarı maalesef iç açı değildir. Başkan Tahsin Atanın tespiti olan mobilyada taksitlerin artırılması konusu isabetli bir söylemdir. Temennimiz bu sorunun ortadan kaldırılıp mobilyada ve beyaz eşyalarda da taksit sayısının artırılmasıdır.

Yukarıda da belirttiğim gibi yeni evlenecek çiftlerin böylece daha rahat ve sıkıntı çekmeden mobilya ve ev eşyası almaları kolaylaşmış olacaktır.