Özellikle kış aylarında, İnegöl’ün etrafını çeviren ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor, hatta yiyecek bulabilmek için köylere kadar gelebi- liyor, hem insanlarımızı korkutuyor hem de meyve bahçelerine ve kümes hayvanlarına zarar verebiliyorlar

Özellikle kış aylarında, İnegöl’ün etrafını çeviren ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor, hatta yiyecek bulabilmek için köylere kadar gelebi- liyor, hem insanlarımızı korkutuyor hem de meyve bahçelerine ve kümes hayvanlarına zarar verebiliyorlar.

ATIK EKMEKLERİNİZİ GETİRİN ORMANDAKİ HAYVANLARA ULAŞTIRAYIM

Çoğu zaman da yiyecek bulamadıkları için yaşamlarını yitiriyorlar. Bu hayvanlarında yaşamaya hakları var. Hem bu hayvanları yaşatmak hem de doğal dengeyi korumak amacıyla gelin birlikte hareket edelim. Ben, bir çevreci olarak özel gayretimle, “Atık Ekmeklerinizi Getirin Ormandaki Hayvanlara Ulaştırayım” diye bir kampanya başlattım.

TOPLAMA MERKEZİMİZ BOŞNAK

CAMİİ YANINDA

Cadde ve sokaklarda dolaşıp çöplere atılmış ekmekleri topladım. Ancak benim tek başıma vermiş olduğum mücadele yetmiyor. İnegöl halkından yardım istiyorum.  Bu amaçla Kemalpaşa mahallesinde Boşnak Camii yanındaki Kur’an Kursu binasında, Müftülükten izin alarak bir ‘Atık Ekmek Toplama Merkezi’ oluşturdum. Bazı duyarlı vatandaşlarımız atık ekmeklerini getirip, buraya bıraktılar. Ancak kampanya-ya katılım oranı çok düşük oldu. İnegöl’de yaşayan insanların  Yüzde 2’si bile değil. Belediyeye destek olması açısından başvurdum, verilen “Ekmek yardımı için komisyon kurmamız gerekiyor” cevabı karşısında çok şaşırdım. Fırıncılar Odası Başkanı yüzüme bile bakmadı. Birkaç fırından akşamları satılmayan ellerinde kalan ekmeklerden vermeleri için destek istedim, bana dilenci muamelesi yaptılar. Yani bana kendisine ekmek dileniyor gözü ile baktılar.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇ

TAHSİS ETTİ

Ama ben yılmadım. Hem duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği hem de dolaştığım cadde ve sokaklardaki çöplerden topladığım atık ekmekleri çuvallara doldurup, Orman İşletme Müdürlüğünden tahsis edilen araçla, ormana götürüp çeşitli yerlere bıraktım. Orman İşletme Müdürümüz sayın Bekir Karacabey ve diğer görevlilere bu desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

DESTEK OLAN VE OLACAK HERKESE TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz yıl başlattığım “Atık Ekmeklerinizi Getirin Ormandaki Hayvanlara Götüreyim” kampanyasını bu yıl da devam ettiriyorum. İnegöl’deki herkesten destek bekliyorum. Vatandaşlarımızın yanı sıra fırınlardan, lokantalardan, pastanelerden, hatta kemik ve diğer atıklarla ilgili kasaplardan yardım istiyorum. Hayvanlar ölmesin, doğal denge bozulma-sın.

Kemalpaşa mahallesi Boşnak Camii yanındaki Kur’an Kursu binasındaki yere yazı astım. Pencere açık, atık ekmek getirenler, buradan içeriye atıyorlar. Destek olan herkese teşekkür ediyor, tüm İnegöllüleri kampanyaya katılmaya davet ediyorum.