Türkiye büyük bir tarihi geçmişi olan bir ülke olduğu için yine zor günler yaşıyor.

 

Türkiye büyük bir tarihi geçmişi olan bir ülke olduğu için yine zor günler yaşıyor.
Türkiye’nin bu duruma gelmesine çok sevinen ülkeler var. Türkiye kendi içinde dertlerle boğuşmaktan başını kaldıramasın diye uğraşan karanlık güçler var. Türkiye biraz ilerlemeye kalkınmaya başlasa önüne koz olarak bir takım kartlar koyarak Türkiye ile ciddi ciddi uğraşıyorlar. O kartlara gelince, bir zamanlar kardeşi kardeşe kırdırtan geçmişteki sağ-sol kavgası, Türk-Kürt kavgası, Alevi-Sünni, Laik-Antilaik çatışması ve Türkiye’nin komşuları ile aralarını açarak başını ağartmak. Yıllardan beri Türkiye ile İran arasında bir savaş çıkartmak istiyorlar.
Hedef, Türkiye ile İran’ı çarpıştırarak ikisinin birlikte enerjilerini birbirlerine bitirtmek istiyorlar.
Türkiye’ye İran rejimi ihracı açısından, İran’a ise İran içindeki Azerileri kışkırtması ile birbirine kuşku verdirtiliyor.
Mitinglerde Uğur Mumcu’nun İran tarafından öldürüldüğünün dile getirilmesi, Sayın Ceyhun Mumcu bir yazısında; İran Uğur Mumcu’yu neden öldürtsün, Uğur Mumcu son yazısında, İran’ı Amerikan Emperyalizmine karşı direndiği için övüyordu diyor.
Bir terörist faaliyet yaşanıldığında, delil olmadan, hemen İran yaptı denilmesi pek mantıklı bir şey değil. Gerçek aranılan hedeften uzaklaştırmaya yarıyor.
Fakat, İran’ın son günlerde Suriye Politikası ile ilgili olarak bölücü terör örgütüne destek verdiği iddia ediliyor.
İran böyle bir yanlış içersine girmemeli, çünkü ABD ve yandaşları zamanı geldiğinde bölücü terör örgütünü, İran’a karşı da kullanacaklardır.
İran, madem komşu ve dost ülke olduğunu söylüyor, samimi olduğunu göstermeli, Türkiye’ye terör konusunda destek vermelidir.
Suriye’de yaşananlar yüzünden İran ile ihtilaf içersine düşmemizde, yukarıda belirttiklerimiz gibi hep aramızı bozabilecek olan bir şey.
İsrail, İran’ın Türkiye ile savaşmasına bayılır. Batı sevincinden çığlık atar.
Rusya ve Çin böyle bir şeyin olmasını istemezler. Çünkü bu işin ucu onlara da dokunur. Buna pek izin vermek istemezler.
İran ve Türkiye’nin arasının bozulması veya savaştırılmaları kimlerin işine yarar bu meydandadır. Bu işe en çok sevinecek olanlar bellidir.
Suriye meselesinde zıtlaşan Türkiye ile İran’ın arası bozulursa, iki ülke köprüleri atarsa…
En çok Amerika ve İsrail sevinecek.
Bir de güzel ülkemizde yaşamakta olan ucuz kuklaları.
İran söylediği gibi, eğer Türkiye’yi dost ülke olarak kabul ediyorsa, Rusya ile birlikte Ermenilere destek vermemeli. Kıbrıs ve Terör meselelerinde Türkiye’nin yanında olmalıdır.
İran ile aramızda gerçekten bir problem var ise, Türkiye’nin milli çıkarları için, İran’a giderek, Amerika’nın dediklerini yapmak için değil, direkt olarak, kendimiz Türkiye olarak masaya oturmalıyız. Amerika dediği için değil.
Kan fabrikatörleri kan ile kazanılmış kirli paralarına daha kirli paralar katabilmek, silah satabilmek, Emperyalist duygularını gerçekleştirebilmek için Ortadoğu’nun iki köklü ülkesini birbirlerine kırdırtmak istiyorlar.
Dileğimiz, düşüncesi bile kötü olan, oynanmak istenen bu kirli oyuna Türkiye ve İran’ın aklı selim insanlarının yakalanmayarak bu büyük kirli oyuna bozabilmeleridir.