Yaklaşık üç-dört yıldan bu yana Hikmet Şahin Kültürparkı yanında mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait arsa üzerine İnegöl’ün uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak yeni bir Müftülük binası inşaatına başlandı.

Neden böyle bir inşaata gerek duyulduğu sorusunun cevabını almak için İlçemiz Müftüsü Sayın İsmail Hatipoğlu’ndan aldığımız açıklamayı ilçemiz halkı ile paylaşmak istedim.

Evet, Sayın Hatipoğlu, 2019 yılının Ağustos ayında göreve başladığında ilk iş olarak yeni bir Müftülük hizmet binasının gerektiğini tespit etmiş ve bunun çözümü için de yoğun mesai harcayarak birçok girişimlerde bulunup çalışmalara başlamıştır. Sayın Hatipoğlu konu ile ilgili orak bizi şöyle bilgilendirdi:

“İnegöl Müftülüğünün hâlihazırda kullanılan hizmet binasının yaklaşık kırk dört yıl önce inşaa edildiğini, yapılan deprem testinde binanın çürük olduğu tutulan raporda azami kullanım ömrünün tamamlandığı vurgulanmıştır.

Nüfusu 300 000’i aşan İnegöl’ün ve hâlihazır binada 490 personelin nasıl şartlar altında hizmet verdiği de ortadadır.

Amacımız: Yeni Müftülük binasından hizmet alacak olan İnegöl halkının ihtiyaçlarına cevap vermektir. Öte yandan bu binada görev yapan personelin ve bu binadan hizmet alan İnegöl Halkının can güvenliğini sağlamak amacı ile yeni bir hizmet binasının yapılmasına karar verdik.

Yeni Müftülük hizmet binası, vatandaşlarımızın teveccühü ile inşaatın kaba hali, bazı ince işleri de dahil olmak üzere bitirilerek şu ana kadar borçsuz tamamlanmıştır. Ancak geçen sürede artan maliyetlerle birlikte binanın kalan ince işleri yavaşladı. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami, Kur’an kursu hizmet binası yapılarının tamamı hayırseverlerin destekleriyle yapılmakta ve yapıldığı ilçeye değer katan eserler olarak kalmaktadır. Bu açıdan bakıldığında yeni Müftülük binası da İnegöl’e kazandırılan önemli bir eser olacaktır.

Özellikle yeni Müftülük binasının Kültür Parkın hemen yanında oluşturulması, ulaşımın rahat ve otopark alanının büyük olması sebebiyle daha da önem kazanmaktadır.”  

Whatsapp Image 2024 06 24 At 19.06.57Evet değerli okurlarım sizlerde takdir edersiniz ki, böylesine kapsamlı bir projenin sadece Cuma namazları sonrası toplanan yardımlarla bitirmenin imkânı yoktur. Konu buraya gelmişken aklıma takılan bir konuyu da burada zikretmeden geçemeyeceğim:

İlçemiz de başta Sani Konukoğlu Camii olmak üzere, diğer hayırseverlerin yaptırdıkları camiler ve yine birçok hayırsever tarafından yaptırılan okulları da söylersek, ilçemizdeki sanayicilerimiz, iş insanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız bu binanın tamamlanması için neden ilgisizler? Yoksa böyle bir binanın yapılmasından haberleri mi yok?

Doğrusu çok merak ediyorum. Hepimizin bildiği gibi İnegöl’de yeni sayıla bilecek Kamu binası sayısı bir elin parmakları kadar az. Pek çoğu da eski. Bu esik binaları yenilemek ve sağlıklı halde ilçe halkına hizmet vermesi için çaba sarf edenlere neden destek verilmiyor anlamıyorum doğrusu.

Temennimiz ilçemiz hayırseverlerin yeni Müftülük binası için çaba sarf eden ilçemiz Müftüsü Sayın İsmail Hatipoğlu’na destek vererek, bir an önce bu binanın tamamlanmasına yardımcı olmalarıdır.