(Önce kendi kültürümüzü temizlemeliyiz)

(Önce kendi kültürümüzü temizlemeliyiz)
Son haftanın dünyada en flaş gelişmesi, Hz. Peygamber (as) hakkında hakaret içeren bir filmin Amerikada gösterilmesi oldu. Bütün İslam ülkelerini ayağa kaldıran bu hadise,istenmeyen olayları beraberinde getirdi.. Libya da ABD  elçisinin öldürülmesine kadar uzanan gösteriler İslam adına nasıl tepki vereceğimizi de bilmediğimizi gösterdi. Kafir de olsa yabancı elçiler bulundukları ülkelerin can ve mal güvenliğine emanettirler.
Peygamberler ilk defa hakarete uğruyor değiller. Bütün peygamberler hakarete, aşağılanmaya, fiziki tecavüze uğramışlardır. Enam suresinin de şöyle buyrulur.” (Ey Muhammed) Andolsun senden önce de bir çok peygamber alaya alınmıştı da onlarla alay edenleri, alay ettikleri şey kuşatıp mahvetmişti… Deki: “Yeryüzünde gezin dolaşın (peygamberleri) yalanlayanların sonu nasıl olmuş bir görün.” (ayet 10.11)
Basına intikal ettiğine göre çoğu insan filmi görmemesine rağmen isminden hareketle bu filim Hz.Peygam beri (as) ve müslümanları  bir şehvet düşkünü olarak tanımlıyormuş. Bu filmi yapan nasipsiz bu konuda ki dökümanları nereden aldı bilmiyoruz.Ancak İslamın hadis ve rivayet kültürüne baktığımızda Hz. Peygamberi (as) övmek ve yüceltmek adına öyle rivayetler vardır  ki insan bunları okuduğunda utanır haya eder.  Bunları bir İslam düşmanının okuduğunu farz edin adam zaten İslam ve Müslümanlar aleyhinde elinden geleni yapmak için fırsat kollayıp duruyor.
Çoğu vaizlerin el kitabı halinde bulunan iki İslami kaynakta bulunan bu iç karartıcı rivayetlere bir bakalım.
1- İmam Gazalinin meşhur eseri İhya’u Ulumi’ddin  de şu satırları okuyoruz. “Hz. Ali  nin oğlu Hz.Hasan’ın dört kadından fazla olmamak üzere ikiyüzden fazla kadınla evlendiği,bir anda dört kadını boşayıp  yerine he-men başka dört kadın aldığı rivayet edilmiştir. Bundan dolayı Rasül’ü Ekrem efendimiz Hasan için” Siret (yaşa yış) ve suret bakımından bana benziyor” buyurmuştur.
Başka bir hadisinde de, ”Hasan benden, Hüseyin de Alidendir.” buyurdu. Yani Hasanın çok evlenmesi bana benziyor demektir. Sahabeden Muğıre b. Şu’be nin de seksen kadınla evlendiği rivayet edilmektedir. (2. cilt s.80-81)
2- İmam Suyuti meşhur eseri “Şifa’i Şerif de İbni Abbas tan şunu nakleder. “Bu ümmetin en faziletlisi eşi en çok olandır.(1/87) Hz. Enes’ten de Rasül’ü Ekrem efendimizin bir gece de on bir eşini dolaştığı, yine Enes’ten, “Biz kendi aramız da Rasülüllah’ın otuz erkek gücüne sahip olduğunu konuşurduk” Çünkü Rasülüllah’a kırk erkeğin gücü bahşedilmişti.
Ebu Nuaym’in Hılyesinde cennet erkeklerinin kırk dünya erkeğine bedel oldukları, Tirmizi de ise ; her cennet erkeğinin yetmiş hatta yüz dünya erkeğine bedel olduğu rivayetleri vardır.(Şifa 1/90)
Bu rivayetlerin arka planında Hz. Süleymanın üçyüz karısı ve üçyüz cariyesi vardı rivayetlerine  misilleme ola rak Rasülüllah’ı (as) Hz Süleymandan daha üstün gösterme gayretleri yatmaktadır ki onu da başarmışlardır.
İbn Mace şerhinde  Hz. Muaz dan “Cennet ehli her erkeğe dünya erkeklerinden yüz erkeğe bedel cinsel güç verileceği ve Rasülüllah’ın da dörtbin erkek gücün de olacağı bildirilmiştir. Çünkü Rasülüllah (as) Süleyman (as) dan daha efdal ve üstündür. Süleyman (as) yüz yada bin erkek gücü verilmişti. Hz.Peygamber (as) az yemek yediği halde ona herkesten daha fazla cinsel güç bahşedildi iki fazilet onda birleşti. (Suyuti İbn Mace şerhi s.44)
Ümidim o dur ki Hz.Peygamber  (as) hakkında bu filmi yapan ve dünyayı fitne ateşine atan bu nasipsiz  bu rivayetlerle ulaşmamış olsun.
Bu kabil rivayetlerin uydurma olduğunu önce biz Müslümanlar söyleyip mümkünse kaynaklarımızdan bunları çıkarıp atmalıyız. Ne  yazık ki bu utanç verici rivayetlere karşı çıkan bizler kimi çevreler tarafından birde hadis ve sünnet düşmanı ilan edilmiyor muyuz?
Allah İslamı ve onun yüce değerlerini harici ve dahili bedbahlardan korusun. AMİN…