Ateistler hariç bütün Dünyadaki hak dinlere ve batıl inanışlara sahip insanlar bu dünya düzeninin bir gün bozulup yeni bir haşir, yani toplanma gününün, ahiretin olacağına inanmaktadırlar. Tabii bunu yaşayan ve gören olmadığı için de kıyametin zamanı hep gizemli bir bilgi ve oluşum olarak insanların kafasın-da yer etmiş bulunmaktadır.

Ateistler hariç bütün Dünyadaki hak dinlere ve batıl inanışlara sahip insanlar bu dünya düzeninin bir gün bozulup yeni bir haşir, yani toplanma gününün, ahiretin olacağına inanmaktadırlar. Tabii bunu yaşayan ve gören olmadığı için de kıyametin zamanı hep gizemli bir bilgi ve oluşum olarak insanların kafasın-da yer etmiş bulunmaktadır.

Son günlerin tartışması “MAYA” takvimine göre 21 Aralık 2012’de dünya düzeni, yani kıyamet kopacakmış. Büyük tabiat olayları olacak, felaketler yaşa-nacakmış. Dünyanın bazı yerleri, ülkemizde de İz- mir’in “Şirince” diye bir beldesi bütün bu korkunç olaylardan etkilenmeyecekmiş. Onun için kimi insanlar oraya akın etmişler, güya bu şekilde kendilerini koruyacaklarmış..

Hurafeler, tarih boyunca nedense insanoğlunu hep cazip gelmiş ve tesir altına almıştır. Yüce yaratıcı insanlığı hurafelerden, batıllardan arındırmak için peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Kıyamet konusu Müslümanlar arasında da ta Hz.Peygamber zamanından beri tartışılmıştır. Kur’an’ın ifadesine göre Peygamberimize de o günkü insanlar kıyametin ne zaman kopacağını sormuşlardır.

Yüce Rabbimiz bunu Kur’an’da şöyle anlatır. “Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki; ‘Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. O’nu vaktini kendisinden başkası açıklayamaz. O ansızın gelecektir. Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki, ‘onun bilgisi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bilmezler.” Araf 187 Ayet.

“Sana kıyametin ne zaman kopacağından soruyorlar; Onu bilmek nerede, sen nerede. Onun bilgisi yalnız Rabbime aittir” Naziat 42, 43, 44 Ayetler.

“İnsanlar sana kıyametin vaktini soruyorlar. De ki, Onun bilgisi ancak Allah katındadır. Ne bilirsin, belki de kıyamet yakında gerçekleşir” Ahzap 63 Ayet.

Hadi batıl dinler ve inanışlar neyse de, Kur’an’ın bu kadar açık beyanına rağmen İslam kültüründe de ‘Kıyametle’ ilgili o kadar çok abartılı rivayetler vardır ki insanın hafsalası almıyor.

Kur’an diyor ki, ‘O kıyamet ansızın gelecektir’ Hadis diye gelen rivayetlerde, kıyametin onlaraca alameti büyük küçük anlatılmaktadır. Cübbeli Ahmet gibi kimi hocalar bu rivayetlere göre tahmini tarihler bile verebiliyorlar.

Cübbeliye göre her yüzyılın başında bir Alim, Müceddit/dini yenileyen kimse çıkar. Onbeşinci hicri asrın müceddidi Mahmut efendi denilen zattır. Bundan sonra onaltıncı hicri asırda yani 1500 hicri de bir müceddit daha çıkacak, o tamamen dini yenileyecek, derken MEHDİ zuhur edecek ve dünyayı adaletle dolduracak. Derken İsa (as) gökten Şam’daki beyaz minareye inecek, zaten var olan DECCALI öldürecek. Hz.İsa Şam’dan Kudüs’e geçecek Mehdi’nin arkasında namaz kılacak. Kırk sene Mehdi, kırk sene- de Hz. İsa yaşayacak. Sonra bunlarda ölecekler. Dünyada ahlak, iman, İslam tamamen yok olacak, insanlar açıkta sokaklarda zina edecekler. Allah di-yen kimse kalmayacak ve o zaman kıyamet kopacak. Bu olaylar hicri 1600 senesine kadar olup bitecek ve 1600 Hicri de kıyamet kopacak.

Başka bir cemaate göre, dünyanın ömrü 1300’de kalmaz 1400’e varmaz. Aslında dünyanın ömrü bitmiştir. Kıyamet çoktan kopacaktır amma Kemal ağabeyimiz dua etmiş ve onun duası kabul olduğu için dünya ve içindekiler yaşamaktadırlar.

Yazar Mustafa Kaplan ve Erbakan’ın eniştesi Prof. Osman Çataklı’ya göre, Melhame’i Kübra, yani Orta doğuda Müslümanlar ile Hıristiyan ve Yahudiler arasında büyük harp (Armegedon) hicri 1432’de yani iki sene önce çıkması gerekiyordu. Bu iki zat 20 sene önce böyle iddia ediyorlardı. Bu olmadı. Buda başka bir yalan. Dini cemaatların hepsi Mehdi’nin kendilerinden çıkacağını, hatta şeyhlerinin Hz.İsa olduğunu iddia edenler bile var. Bunlar kendilerinden olmayan Mehdi’ ye, İsa’ya inanırlar mı?

EY MÜSLÜMANLAR!

Ey din kardeşlerim.

Aklınızı başınıza alın. İslam tarihi boyunca asrı saadetten beri kaç tane İsa, kaç tane Mehdi, kaç tane Müceddit çıkmış bunların sayılarını tarih yazıyor, ben bile unuttum. Bunlara kim inanmış, kim imanından pişman olup dönmüş. Mehdi ve İsa olduğunu id-dia edenlerin çoğu belki de hepsi öldürülmüş, idam edilmiş. (Hasan Mezarcı ile Ahmet Kadıyani hariç).

Kur’an’ın açıkladığı, bildirdiği gerçekler yetmiyormu da Kur’an dışı senaryolarla meşgul oluyorsunuz?