İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın önderliğinde kurulan İnegöl İl Olma Platformu aylar süren çalışmaların ardından hazırladıkları dosyayı Ankara’ya götürdüler.

Onlarca STK’nın tek tek görüşleri hazırlanarak raporlaştırılan dosyaya Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim üyeleri de destek verdi. Yani akademik bir çalışma oldu.

Herkes kadar bende yakından izledim. İş dünyasından oda temsilcilerine, derneklerden medya kuruluşlarına kadar birçok ismin katkı sağladığı raporda İnegöl’ün neden il olmayı hak ettiği ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

İlk etapta siyasi partilerin çağrılmaması her ne kadar eleştiri konusu olsa da, aslında her şeyin bir plan dahilinde olduğu görüldü. Plana göre siyasi partilerin görüşleri en sona alındı. Nihai rapor hazırlanmadan önce İl Olma Komisyonu İnegöl’de siyasi partilere de birer ziyaret gerçekleştirdi.

Whatsapp Image 2024 06 11 At 18.48.38-1

Ve son hamle olarak İlçe Başkanları ve Bursa Milletvekilleri kanalı ile siyasi partilerin genel merkezlerinden randevu alındı. Ankara çıkarması yapan heyetin AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’nin genel başkan yardımcıları ile bir araya gelerek İnegöl’ün il yapılması noktasında destek istediler. Hazırlanan İl olma dosyaları direk partilerin en üst makamlarına elden teslim edildi. Edindiğim bilgilere göre çok iyi ağırlanan İnegöl heyetine geri dönüşler olumlu oldu.

Whatsapp Image 2024 06 12 At 17.26.53Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in girişimleri ve Bursa Milletvekili Ahmet Sünnetçioğlu ve 21 milletvekilin katkıları ile İnegöl’ün il olması yönünde ki teklif mecliste kabul edilmiş, ancak 28 Şubat döneminin sancılarının yaşandığı dönemde hazırlanan kanun teklifi meclis gündemine getirilmediği için kadük durumuna düşmüştü. 2000 yılının başlarında yakaladığımız ancak sonuca varamadığımız İl olma girişimimiz umarım bu kez nihayete ulaşır.

İnegöl için artık daha ne yapılsın? Bir ilçenin il olması için gerekli tüm şartlara sahibiz. Tüm ilçe bu beklentideyken, artık siyasetin bu çağrıya kulak vermesi, İnegöl gibi güçlü özellikleri olan ilçeleri il yapması lazım.

Ben İnegöl adına emek sarf eden İl Olma komisyonuna, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ve umarım artık Ankara’da üzerine düşeni yapar. Saygılarımla…