İnegöl-Bursa ve İnegöl-Eskişehir karayolu üzerinde yaklaşık 1 yıldır devam eden yol çalışmaları hayatı felç ediyor. Yaşanan keşmekeşlikler nedeniyle alternatif yol tartışmalarını gündeme getirmek istedim.

Görüldüğü üzere asfalt sökülerek yeni asfalt dökülen bölgeler kısa süre içiresinde trafiğe açılsa da, yoğun olarak kullanılan karayolu resmen tıkanıyor.

BURSA’YA GİTMEK İŞKENCE

Yaklaşık 4-5 km’lik alanlarda yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle tek şeritten sağlanan trafik nedeniyle yüzlerce araç kuyruğu oluşuyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde İnegöl’den Bursa’ya yapılan yolculuk 30 dakikadan 1 saat 15 dakikaya çıkabiliyor. Olası kaza ya da araç bozulmaları yaşandığında ise bu süre 2 saati buluyor.

1539603 Bursa Inegol Yolu Cileye Donustu 6308E8103C047

Bu nedenle bazı araç sürücüleri trafiğe girmemek için Yenişehir güzergahından Bursa karayolunu tercih etmeye başladılar. Bu durumda sürücülere ek yakıt maliyeti çıkarmaya başladı.

ALTERNATİF YOL ŞART

Yapılan yol çalışmalarının henüz yapılacak yeni bölümler nedeniyle yaz boyunca devam etmesini bekliyorum. Bu tabloyu görünce ders almamız gereken konuyu da paylaşmadan olmayacak.

Bana göre Bursa istikametine alternatif bir yolun kazandırılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. 1. derece deprem bölgesi de olan İnegöl’de olası bir felakette kara yolunun zarar görmesiyle büyük zorluklar yaşanabileceğini de hesap edelim mesela.

İnegöl OSB-Akhisar-Huzur Mahallesi-Turanköy arasında, İnegöl-Cerrah-Yenice-Mobiliyum- Turanköy arasında ya da Hamzabey, Karalar-Turanköy arasında alternatif bir yol yapılsa faydalı olmaz mı?

ALANYURT YOLUNA ALTERNATİF LAZIM

Bakın İnegöl-Alanyurt yolu ne halde? Her Allah’ın günü kaza yaşanıyor. Yolda denemedikleri şey kalmadı. En sonunda adım başı trafik ışıkları konuldu, o da fayda etmedi. Bu seferde zincirleme kazalar arttı. Alternatifsizliğin bedelini bu şehrin insanları çekiyor.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 17.15.14-1Yıllardır konuşulan bir proje var. Aslında ilk kez 2000’li yılların başında gündeme getirdiğimiz bir proje. Ahmet Türkel Çevre Yolunun bitiminden Mesudiye Mahallesi-Hamzabey 2.OSB -Yenişehir yolunu birbirine bağlayacak bir alternatif yoldan bahsediyorum.

Zaman zaman konuşulan ve sonra rafa kalkan bir proje. Bu ne zaman yapılacak? Ya da yapılacak mı? Artık İnegöl’ün bu alternatif yolları ciddi ciddi tartışması gerekiyor. Gerek siyasiler gerekse de STK’lar en çokta bu yolları gündeme taşıması gerek.

Benden söylemesi…