Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de yaşanan vahim bir durumu sizinle paylaşmak istedim. “Kişisel veriler nasıl parayla satılıyor?” sorusuna bugün birlikte yanıt aramaya çalışacağım.

Bu olay öncelikle benimde başımdan geçtiği için başka örnekler vermeye gerek duymadan yazıyorum. Geçtiğimiz hafta küçük oğlum bir kaza geçirdi. Herhangi bir sağlık sorunu olmamasına karşın, oğlum Mustafa Çağrı ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. İşte her şey bundan sonra oldu.

Konu adli olunca doğal olarak hastane polisi ifade aldı. Daha sonra karakola yönlendirildik. İfademizi verdikten bir gün sonra telefonlarım susmamaya başladı. Türkiye’nin her yerinden hukuk büroları art arda aramaya başladı. Bu günlerce sürdü. Telefonlara bakmaktan ve her birine “Sağlık durumumuz iyi, herhangi bir şikayetimiz yok” demekten usandım.

Arayan hukuk bürolarına “Telefonumu size kim verdi, numarama hangi yolla ulaştınız? Kazazede olduğumuzu nereden biliyorsunuz?” gibi sorular yönelttim. Çoğu “Sistemimize düşüyor beyefendi. Size yardımcı olabilmek adına arıyoruz” dediler. Peki bu hangi sistem?

İnegöl’de ki bazı avukat arkadaşlarımı aradım. “İnegöl’de kaza yapanları ya da herhangi bir adli olaya karışanları görebildiğiniz bir sistem var mı?” diye sordum.

Böyle bir sistem yok.

Peki özel bilgilerimize kim nasıl ulaşıyor?

Açıkçası bu soruyu şöyle sormam lazım. “Kişisel bilgilerimizi kim, kaç paraya satıyor?”

Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç’tan varsa avanta alan, komisyonla çalışan bu aracı gruplarını tespit etmesini önemle rica ediyorum.

İnegöl’den ya da İçişleri ya da Adalet Bakanlığı’nın sisteminden verileri alan bir memur tarafından kişisel verilerin birilerine satıldığı ihtimali çok yüksek. Bunun kaynağına ulaşılması gerekiyor. Günlerce susmayan telefonların sorunlusu ya da sorumluları kimse bulunmalı?

Bu durum sadece şahsımla ilgili değil, ambulansla hastaneye getirilmiş her adli vaka için, “Allah yardımcıları olsun. Adam derdiyle mi uğraşacak yoksa hukuk bürolarıyla mı demeye başladım.”

İnegöl’de yaşanmış, ayakta tedavi görmüş bir çocuğun babası bunları yaşıyorsa, başkaları neler yaşıyordur Allah bilir.

Yazımın en üst mertebeden dikkate alınmasını umar saygılar sunarım.